Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ο εισαγγελέας βούρκωσε, άφησε ελεύθερο τον δράστη και συνέλαβε το θύμα

Ο εισαγγελέας, βουρκωμένος, άφησε ελεύθερο τον δράστη και συνέλαβε το θύμα για την απάνθρωπη συμπεριφορά του

Ακόμη και ο εισαγγελέας βούρκωσε μπροστά στην κακοποίηση που βίωναν καθημερινά τέσσερα παιδιά -δύο εκ των οποίων ανήλικα- και η μητέρα τους επί τουλάχιστον δύο χρόνια σε μια γειτονιά της Αθήνας, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους γιους να αναγκαστεί να μαχαιρώσει τον πατέρα του!

Ο δικαστικός λειτουργός άκουσε με προσήλωση τον νεαρό να εξηγεί μέσα σε λυγμούς τι περνούσε, με αποτέλεσμα να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς καν να του ασκήσει ποινική δίωξη! Αντιθέτως, έστειλε στο Αυτόφωρο το... θύμα της επίθεσης!

Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι λειτουργοί της Θέμιδος έρχονται αντιμέτωποι με οικογενειακά δράματα που εκτυλίσσονται αθόρυβα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά αρκεί μία στιγμή για να αναδυθούν στην επιφάνεια και να καταλήξουν στη Δικαιοσύνη. Μπροστά σε μία τέτοια περίπτωση βρέθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στον οποίο οδηγήθηκε ένας 20χρονος Βορειοηπειρώτης που συνελήφθη γιατί επιτέθηκε στον πατέρα του πάνω σε καβγά και τον μαχαίρωσε!

Οταν ο νεαρός δράστης άρχισε να εξιστορεί τη φρίκη που βίωνε καθημερινά μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ακόμα και ο συνηθισμένος σε τέτοιες υποθέσεις δικαστικός λύγισε. Οπως είπε ο 20χρονος, ήρθε στην Ελλάδα πριν από οκτώ χρόνια μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του. Ο πατέρας του βρήκε δουλειά στην οικοδομή, ενώ η μητέρα του εργαζόταν από τα χαράματα ως αργά το μεσημέρι σε φούρνο και όλη την υπόλοιπη μέρα πάσχιζε να τα βγάλει πέρα με τις δουλειές του σπιτιού και τα τέσσερα παιδιά.

Τα πρώτα χρόνια η ζωή κυλούσε ήρεμα, όμως όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα οικονομικά προβλήματα, ο πατέρας άρχισε να βγαίνει και το έριξε στο ποτό. Ωστόσο, το πραγματικό δράμα της πολύτεκνης οικογένειας άρχισε μόλις ο οικοδόμος επέστρεφε στο σπίτι, καθώς επετίθετο στη γυναίκα του και τη γρονθοκοπούσε σχεδόν μέχρι λιποθυμίας! Το ίδιο γινόταν σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον επί δύο χρόνια. Μάλιστα, μπροστά στα περιστατικά βίας ήταν σχεδόν πάντα και τα δύο ανήλικα κορίτσια της οικογένειας, ηλικίας 13 - 14 χρόνων!

Το ξέσπασμα

Στο τελευταίο ξέσπασμα του οικοδόμου οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, οι οποίοι δεν άντεχαν να βλέπουν τη μητέρα τους να σφαδάζει από τον πόνο και να εκλιπαρεί τον πατέρα τους να σταματήσει να τη βασανίζει, όρμησαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, για να τον απωθήσουν. Ομως πάνω στην ένταση, ο ένας γιος άρπαξε ένα μαχαίρι και χτύπησε τον άνδρα στο χέρι, προκαλώντας του ένα βαθύ τραύμα!

Από τη φασαρία σηκώθηκε στο πόδι η γειτονιά και ενημερώθηκε η Αστυνομία, που συνέλαβε τον νεαρό δράστη. Μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα ο 20χρονος δράστης ομολόγησε και, εκλιπαρώντας σχεδόν, έκανε έκκληση για βοήθεια. «Βοηθήστε μας! Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε...» άκουσε ο εισαγγελέας να λέει ο νεαρός μέσα σε λυγμούς, προσθέτοντας ότι φοβήθηκε για τη ζωή της μητέρας του.

Συγκινημένος από το δράμα της οικογένειας, ο εισαγγελέας άφησε τελικά ελεύθερο τον 20χρονο χωρίς καν να του απαγγείλει κατηγορίες, κάτι που δεν συνηθίζεται λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος που προβλέπει δίωξη για βαριά σωματική βλάβη ή, στη χειρότερη περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Αντιθέτως, άσκησε δίωξη στον πατέρα για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από το Αυτόφωρο και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, την οποία εξέτισε καθώς είχε καταδίκες και για κάποια μικροαδικήματα. Μάλιστα, στο διάστημα που ήταν έγκλειστος, τα παιδιά του τον επισκέπτονταν στη φυλακή. Πλέον ζει μόνος του σε ένα σπίτι με ενοίκιο, το οποίο πληρώνουν εκείνα!

«Ο εισαγγελέας αναγνώρισε στο πρόσωπο του εμφαινόμενου δράστη το θύμα και παρέπεμψε σε δίκη τον πραγματικό θύτη. Η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της, ενσκήπτοντας στο δράμα που ζούσαν αυτά τα παιδιά και διασφαλίζοντας την οικογενειακή τους ηρεμία και ασφάλεια» δήλωσε ο δικηγόρος του 20χρονου Αριστείδης Καραμπασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ