Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η έρευνα που «βάζει» φωτιά στα ζευγάρια

Η τεχνολογία ήρθε και η εμπιστοσύνη πήγε… περίπατο. Και ο αριθμός των συντρόφων που παίρνουν το κινητό του άλλου για να το τσεκάρουν, σαν άλλοι μικροί κατάσκοποι, όλο και αυξάνεται. Ζήλια; Περιέργεια; Έλλειψη εμπιστοσύνης;

Έχουν καεί με το χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι; Ο,τι και αν ισχύει, ένα είναι το σίγουρο: δύο στους τρεις ελέγχουν το κινητό του συντρόφου τους!

Αυτό έδειξε σχετική έρευνα (διεξήχθη από την διαδικτυακή εταιρεία Porch), που έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων. Συγκεκριμένα, το 57% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν διαβάσει μηνύματα στο κινητό ή έχουν τσεκάρει το ιστορικό των κλήσεων. Το 50% τσεκάρει τη δραστηριότητα του/της συντρόφου στα social media και περισσότερο στο Facebook.

Βέβαια, η «κατασκοπεία» -πάντα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας- είναι γένους… θηλυκού, καθώς το 67,3% των γυναικών απάντησαν ότι τσεκάρουν τον σύντροφό τους. Όχι, ότι οι άνδρες είναι «βράχοι», αφού κι εδώ το ποσοστό είναι μεγάλο και συγκεκριμένα το 49,6% παραδέχτηκε την «ενοχή» του.

Επίσης, όπως δημοσιεύει το thisisinsider.com, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε το τσεκάρισμα, πριν ακόμη συμπληρώσουν μισό χρόνο σχέσης! Τα παντρεμένα ζευγάρια, πάλι, ενώ θα περιμέναμε ότι θα είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και για του λόγου το αληθές, πάνω από το 60% των συζύγων ελέγχουν το κινητό!

Σύμφωνα με την Erika Ettin, σύμβουλο σχέσεων, υπάρχουν δύο όψεις στο νόμισμα «εμπιστοσύνη»: οι προηγούμενες εμπειρίες και η συμπεριφορά του συντρόφου προς τον άλλον. Κάποιος που στο παρελθόν έχει «καεί», είναι πιο επιρρεπής στο να τσεκάρει το νέο σύντροφό του. Κι εκείνος/η που βλέπει να «παίζει» το μάτι του άλλου ή του έχει δώσει κάποια δικαιώματα, μάλλον ακούγεται λογικό να έχει το… νου του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ