Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σαν ταινία του Τζέιμς Μποντ: Αυτή είναι η κατάσκοπος του Πούτιν που συνέλαβαν οι Αμερικανοί (φωτογραφίες)

Την περασμένη Δευτέρα, και ενώ ο Τραμπ συνομιλούσε με τον Πούτιν στο Ελσίνκι, μια 29χρονη, κοκκινομάλλα Ρωσίδα φοιτήτρια συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Ποιά είναι η Μαρία Μπούτινα; Ως πριν από λίγες ημέρες, η 29χρονη κοκκινομάλλα ζούσε στην Ουάσινγκτον, και ήταν γνωστή για το πάθος της για τα όπλα και για τις σχέσεις της με τους συντηρητικούς κύκλους της αμερικανικής πολιτικής.

Φωτό από τον λογαριασμό της Μπούτινα στο Facebook.


Η Μπούτινα συνελήφθη και κατηγορείται ως πράκτορας της Ρωσίας. Το FBI την παρακολουθούσε από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 2016.
Ηταν τόσο επιδέξια που με τη βοήθεια ενός πρώην γερουσιαστή και πρώην τραπεζίτη Ρώσου, κολλητού του Βλαντιμίρ Πούτιν, και με τη βοήθεια δύο Αμερικανών, χώθηκε στα σαλόνια VIP της Ουάσινγκτον, μπήκε στο λόμπι με τα όπλα και έκανε ισχυρές γνωριμίες με συντηρητικούς πολιτικούς.



Ο πρώην γερουσιαστής και τραπεζίτης, ο Αλεξάντρ Τόρσιν, έκανε την Μαρία Μπούτινα βοηθό του. Το 2012 κάλεσαν στη Μόσχα τον πρόεδρο της Ενωσης Οπλοχρηστών David Keene, σύμφωνα με την Washington Post. Ετσι ξεκίνησε η διείσδυση της Μπούτινα στον κόσμο των συντηρητικών πολιτικών των ΗΠΑ.


Με αφορμή το πάθος της για όπλα, η Μπούτινα εκλήθη το 2015 να μιλήσει σε ένα λύκειο της Νότιας Ντακότα αλλά και στη νεολαία των Ρεπουμπλικανών. Τον Ιούλιο, στο Λας Βέγκας, έθεσε ερωτήσεις στον Ντόναλντ Τραμπ για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την Washington Post όταν κέρδισε τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ η Μπούτινα συμμετείχε σε έναν χορό προς τιμήν του. Στις 3 το πρωί, η κατάσκοπος έγραψε μήνυμα στο κινητό της: «Είναι 3 το πρωί, πάω για ύπνο. Περιμένω εντολές».


Οι αμερικανικές αρχές έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή της μετά την κατηγορία των αμερικανικών ομοσπονδιακών εισαγγελέων ότι διατηρούσε σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ