Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Μέτσοβο: Άναψε τα μεγάλα φώτα του αυτοκινήτου και προσπαθούσε να πιστέψει στα μάτια του

Ο οδηγός άναψε τα μεγάλα φώτα για να έχει καλύτερη ορατότητα και είδε αυτές τις εικόνες. Η εμπειρία στο Μέτσοβο θα του μείνει αξέχαστη...
Μια εμπειρία στο Μέτσοβο που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, έζησε χθες το βράδυ (13-07-2018) ένας οδηγός αυτοκινήτου. Σε χωματόδρομο της περιοχής άναψε τα μεγάλα φώτα για να βλέπει καλύτερα και τότε πρόσεξε την εικόνα που υπήρχε λίγα μόνο μέτρα από το αυτοκίνητό του.
Τρία νεαρά αρκουδάκια βρίσκονταν στο δρόμο και εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία να τραβήξει βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο και να το ανεβάσει στο youtube. .Όπως είχαν αναφέρει και σε παρόμοια περίπτωση πριν από 4 χρόνια οι ειδικοί, τα αρκουδάκια πολύ πιθανόν, να έχουν χάσει την μητέρα τους και την ημέρα κρύβονται, ενώ το βράδυ βγαίνουν για αναζήτηση τροφής.

Τα τρία αρκουδάκια στο Μέτσοβο



Το ορφανό αρκουδάκι στη Φλώρινα

Επειδή το αρκουδάκι βρισκόταν χωρίς τη μητέρα του μέσα στο δρόμο -κάτι που θα μπορούσε να του έχει κοστίσει τη ζωή- διερχόμενος πολίτης το μετέφερε σε ασφαλές σημείο και ενημέρωσε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», που έσπευσε μαζί με την προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Φλώρινας. Άμεσα ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή για τυχόν ανεύρεση της μαμάς αρκούδας, χωρίς όμως αποτέλεσμα και τελικά το αρκουδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», όπου και λαμβάνει φροντίδα.

Ο «Λουίτζι» θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων που υλοποιεί η οργάνωση και θα ζήσει για περίπου έναν χρόνο -χωρίς άλλες αρκούδες- σε ειδικό χώρο, όπου αφού διδαχθεί από τους φροντιστές του τα μυστικά της επιβίωσης, θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Ήδη, πάντως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Αρκτούρου», τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αφού είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ανθρώπους. Το πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο «Αρκτούρος» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 



Πηγή: epirusgate – ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ