Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Όλη η ιστορία με “τον δευτερότριτο ηθοποιό” Σκιαδαρέση και τον βουλευτή Μορφίδη που «πάτωσε» στη μέτρηση

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε περισσότερο με το ζήτημα των προσκλήσεων που ανακίνησε ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, αναφορικά με την παράσταση στην οποία συμμετείχε «Άγρια Δύση», αλλά δεν γίνεται να μην ξαναδούμε το θέμα μετά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης,
και ζητάει να ζητήσουμε (ποιοι;;;) συγνώμη από τον ηθοποιό. Αφού το θέλει λοιπόν, ο Κώστας Μορφίδης, ας δούμε το θέμα από την αρχή.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ευνοημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να κάνει πολιτική σε βάρος της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, λέγοντας ψέματα ότι παρακολούθησαν την παράστασή του 250 άτομα με προσκλήσεις που μοίρασε ο Δήμος, κάνοντας ψηφοθηρία, ενώ οι προσκλήσεις του Φεστιβάλ ήταν μόνο 40 και απευθύνονται στους θεσμικούς και μόνο μία σε κάθε ΜΜΕ. Η παραγωγή της παράστασης, μοίρασε προσκλήσεις που τις κλήρωσαν κάποια μέσα ενημέρωσης στο κοινό, για διαφημιστικούς λόγους, συνολικά 60. Ξέρουμε ότι είναι πικραμένος, αφού είναι γνωστά τα αρνητικά vibes τα οποία εισέπραξε η παραγωγή λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων, αλλά σ’ αυτό δεν του φταίει η Καβάλα και η Δήμαρχος.

Φαίνεται πως έχει πρόβλημα ο ίδιος ο ηθοποιός, ο οποίος το ομολογεί σε ανάρτησή του, γράφοντας: «Μη μου μιλάτε! Σας παρακαλώ!!! Βρίσκομαι σε βαθιά υπαρξιακή κρίση!!! (Μα να μου μιλήσει έτσι;;;). Κάτι συμβαίνει, μ’ αυτόν, αφού λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου, στην Καβάλα έφυγε, από την αίθουσα και οι υπόλοιποι έψαχναν δικαιολογίες. Μαθαίνουμε ότι και στην παράσταση στην Αθήνα που ακολούθησε, δήλωσε ότι είναι άρρωστος, αλλά αυτό το γράφουμε με κάθε επιφύλαξη, γιατί δεν μπορούμε να το διασταυρώσουμε. Όσο για το «μα να μου μιλήσει έτσι;;;» αυτό απευθυνόταν προφανώς στη Δήμαρχο Καβάλας που εκνευρισμένη από τις αρνητικές δηλώσεις του για την ίδια, για την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ και για το θεατρόφιλο κοινό της Καβάλας, αναφέρθηκε σ’ αυτόν, λέγοντας ότι είναι «δευτερότριτος ηθοποιός της τηλεόρασης, ούτε καν πρωταγωνιστής».

Ο ηθοποιός προκάλεσε κατηγορώντας τη Δήμαρχο “για έλλειψη ευαισθησίας, για ψηφοθηρία με προσκλήσεις άλλων και για παραγοντισμό που καταστρέφει αυτή τη χώρα και ανθεί στην όμορφη Καβάλα”. Την κατηγόρησε επίσης ότι “διαμορφώνει θεατές που απαξιώνουν το θέατρο θεωρώντας το κάτι ευτελές, το οποίο τους προσφέρεται δωρεάν και κατά συνέπεια του δίνουν τον ανάλογο σεβασμό”! Για το κοινό της Καβάλας, η σύζυγός του και σκηνοθέτης της παράστασης, συνέστησε στη συνέντευξη τύπου «τη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της εγνωσμένης πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης», (σα να έλεγε ότι ξεφεύγουμε), και «καλό είναι το θεατρόφιλο και μη… κοινό της πόλης, να σέβεται πρόσωπα και καταστάσεις και να μην «εκθέτει» το πολιτιστικό background της πόλης». Μας, «την είπαν», δηλαδή πριν ακόμη να ανέβει η παράσταση.

Η δική μας απάντηση είναι, πως ο Γ. Σκιαδαρέσης, ήρθε σε ένα Φεστιβάλ περισσότερων των 60 χρόνων, το οποίο λειτουργεί όπως λειτουργούσε όλα τα χρόνια και στο θέμα των προσκλήσεων, με αυστηρό πρωτόκολλο, όπως είπε και η Δήμαρχος. Και πολύ καλά θα κάνει να μη πατήσει ξανά στην Καβάλα.

Όσο για τον Κώστα Μορφίδη, τον υποτιθέμενο βουλευτή Καβάλας, που δήλωσε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από το Σκιαδαρέση, συντασσόμενος μ’ αυτούς που κατηγορούν αδίκως το δεύτερο στη χώρα Φεστιβάλ, έχουμε να του πούμε ότι πρέπει να συγκρατήσει την απογοήτευσή του, που η σφυγμομέτρηση τον δείχνει να πατώνει πολιτικά. Ο βουλευτής που δεν πήρε ποτέ θέση, ούτε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο, έσπευσε να πάρει θέση εναντίον του Φεστιβάλ και της Δημάρχου, για να βγει από την αφάνεια, αποδεχόμενος τα ψέματα του Γ. Σκιαδαρέση. Να ζητήσει εκείνος πρώτα συγνώμη, που δεν έκανε τίποτα για τον τόπο του, τρία χρόνια τώρα, να ζητήσει συγνώμη που η κυβέρνησή του κορόιδεψε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και εκ μέρους της κυβέρνησής του, που ο Υπουργός του, με την ανοχή του, φάνηκε ψεύτης και ανακόλουθος στο ζήτημα της τροπολογίας των διμηνιτών.


Περισσότερα για την Καβάλα, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ