Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Τρόμος για 20χρονη: Την έλουσε με βενζίνη στο δρόμο

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες για να δικαστεί ο 35χρονος ημεδαπός, γνωστός στον Βόλο ως «Κάμελ», που πριν από μερικά χρόνια απειλούσε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από ταράτσες δημοσίων υπηρεσιών.

Μετά από πολύχρονη «απουσία», ο «Κάμελ», «χτύπησε» ξανά προχθές το απόγευμα, όμως αυτή τη φορά φέρεται να ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά. Τριγυρνώντας όπως πάντοτε μόνος στους δρόμους με ένα μπουκάλι βενζίνη που εισπνέει συνεχώς, συνάντησε τυχαία στον δρόμο στη Νέα Ιωνία μία 20χρονη κοπέλα και την περιέλουσε με βενζίνη.

Ο 35χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος κρατήθηκε και δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι λαμβάνει χάπια, καθώς ακολουθεί μία αγωγή. Τόνισε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που τον συνέλαβε.

Ο ίδιος είπε ότι είναι άστεγος και κοιμάται σε ένα βαγόνι.

«Έχυσε βενζίνη στο πρόσωπο και μετά δεν μπορούσα να δω καλά», είπε εξεταζόμενη στο δικαστήριο η 20χρονη, που έπεσε θύμα της επίθεσης. Η ίδια επισήμανε ότι η όρασή της επανήλθε αφού έβαλε σταγόνες σύμφωνα με οδηγίες γιατρού.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών. Μάλιστα, το Αυτόφωρο δεν αναγνώρισε τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο η ποινή του να έχει αναστολή ή να μπορεί να ασκήσει έφεση, καθώς είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Μετά τη δίκη ο «Κάμελ» άσκησε έφεση, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη φυλακή.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο διάστημα χρόνων που ακολούθησε από τις πρώτες «εμφανίσεις» του 35χρονου ημεδαπού, τότε που απειλούσε να αυτοκτονήσει, και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε καμία κοινωνική δομή για να ασχοληθεί με τον «Κάμελ» και να τον στηρίξει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, παρά το γεγονός ότι είναι νέος, μόνος και άστεγος.


 taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ