Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Τα λάθη στη διατροφή του παιδιού

Η καθημερινότητα των γονιών είναι απαιτητικοί και οι ρυθμοί καταιγιστικοί. Κάπως έτσι καταφεύγουν ή έστω επιτρέπουν άθελά τους διάφορες διατροφικές παρασπονδίες στα παιδιά:

Πολλές μαμάδες δε δίνουν ή δίνουν πολύ σπάνια στο παιδί τροφές που του είναι απαραίτητες, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι της αρεσκείας του.

Εκτός από τα γεύματα, το παιδί πρέπει να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά στις κατάλληλες ποσότητες, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Και επειδή ούτε αυτά συνήθως αρέσουν στα παιδιά, το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να υποχωρήσετε.

Να αποφεύγετε κατά το δυνατόν την αγορά συσκευασμένων τροφίμων, από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να τα αγοράσετε φρέσκα.

Βάλτε ένα όριο στην κατανάλωση αναψυκτικών, καθώς το παιδί θα πιέζει με τον τρόπο του να το κάνει καθημερινά. Δεν περιμένετε από εμάς να σας πούμε πόσο κακό κάνουν στην υγεία!

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και με τα σνακ. Φροντίστε να δίνετε υγιεινές εναλλακτικές στο παιδί και μόνο μία στο τόσο μπορείτε να του δίνετε το δικαίωμα να καταναλώνει και ανθυγιεινά.

Τέλος, φροντίστε να δίνετε το καλό παράδειγμα. Αν το παιδί βλέπει ότι κάνετε κραυγαλέες παρασπονδίες στο φαγητό, ενώ ζητάτε από εκείνο άλλα πράγματα, είναι δεδομένο ότι θα δυσανασχετήσει και τελικά δε θα υπακούει στις παραινέσεις σας να κάνει το σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ