Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η τραγική ιστορία και η ψυχολογική κατάρρευση ενός ειδώλου

Ήταν το 1981, όταν συστήθηκε στον κόσμο ως «Σάμι Τζο», στη θρυλική σαπουνόπερα «Δυναστεία». Για τα επόμενα 8 χρόνια, έγινε η «ξανθιά αγαπημένη» των Αμερικανών, και όχι μόνο, τηλεθεατών. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, εισέβαλε ως σίφουνας στην άλλη πετυχημένη σειρά «Melrose Place», κρατώντας με ιδιαίτερη επιτυχία το ρόλο της κακιάς «Αμάντα». Και ήταν τόσο πειστική στο ρόλο της, που όλοι αναρωτιούνταν αν το πάλαι ποτέ γλυκό κορίτσι της «Δυναστείας» είναι έτσι και στην πραγματική της ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι η Χέδερ Λοκλίαρ ήταν από τα αγαπημένα θέματα των tabloids, κυρίως, λόγω της προσωπικής της ζωής. Το 1986, παντρεύτηκε τον ντράμερ των Motley Crue Tommy Lee (ναι, ναι, τον πρώην της Πάμελα Άντερσον) και ο γάμος τους, που κράτησε μέχρι το 1993, απασχόλησε ουκ ολίγες φορές τον Τύπο. Τους λόγους, μπορούμε να τους καταλάβουμε.



Το 1994 παντρεύτηκε τον κιθαρίστα των Bon Jovi Richie Sambora, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, την Ava. Ωστόσο, το ζευγάρι χώρισε το 2007. Και κάπου εκεί, ξεκινάει η πρώτη της μεγάλη «μάχη» με τους προσωπικούς της δαίμονες. Έναν χρόνο μετά νοσηλεύεται για 1 μήνα σε ιδιωτική κλινική με κατάθλιψη. Όταν βγαίνει, δηλώνει δυνατή κι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της.

Λίγους μήνες μετά, όμως, συλλαμβάνεται υπό την επήρεια αλκοόλ και χαπιών. Και κάπου εκεί ξεκινάει ο προσωπικός της κατήφορος. Συλλήψεις, επεισόδια βίας, επίθεση σε αστυνομικό, ξεσπάσματα, εισαγωγές σε ιδιωτικές κλινικές κι ένας αρραβώνας που διαλύθηκε άδοξα (αφού πρώτα του επιτέθηκε σε κατάσταση αμόκ, τραυματίζοντάς τον) με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Melrose Place» Τζακ Βάγκνερ. Ο χωρισμός τής στοιχίζει, για να νοσηλευτεί και πάλι σε κλινική απεξάρτησης.

Η εικόνα της απέχει πολύ από εκείνη της λαμπερής σταρ, ενώ το 2012 έκανε και την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας. Νοσηλεύτηκε και πάλι, ενώ κατά την έξοδό της δήλωνε ότι άφησε πίσω τον εφιάλτη των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Αλλά, έμειναν οι υποσχέσεις. Τον περασμένο Φεβρουάριο, υπήρξε ακόμη ένα - πολύ σοβαρό αυτή τη φορά - επεισόδιο, όπου η ηθοποιός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε ακόμη και στους αστυνομικούς, που έφτασαν στο σπίτι της, μετά από κλήση που έλαβαν. Νοσηλεύτηκε και πάλι σε κλινική, για να πάρει εξιτήριο λίγο αργότερα. Για να φτάσουμε, στο τελευταίο επεισόδιο, στις 17 Ιουνίου, όπου η Χίδερ Λοκλίαρ προσπάθησε να πνίξει τη μητέρα της, και κατόπιν να αυτοκτονήσει.

Η ιστορία της αγαπημένης «Σάμι Τζο» έχει συγκινήσει όχι μόνο τον απλό κόσμο, αλλά και τους συναδέλφους της, που εύχονται στη «μάχη» αυτή με τους προσωπικούς της δαίμονες, να βγει νικήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ