Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Έκθεση Ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 8.30μμ η Έκθεση Ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου, με τίτλο «Έχουμε τόση θάλασσα μπροστά μας», στο CAFÉ CHEZ JEAN
Φράγκων 3, τηλ. 231 053 9672.

Διάρκεια Έκθεσης: 4 -31 Μαΐου 2018

Η έκθεση περιλαμβάνει 25 έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε λάδι και ακρυλικό εμπνευσμένα από θαλασσινά ταξίδι δοσμένα με καλλιτεχνική ελευθερία και προσπάθεια απόδοσης της ομορφιάς.

Πρόκειται για τη 20η Ατομική Έκθεση της Τάssας Μπιτσάνη–Πέτρου. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απεικόνιση προσώπων, ο ψυχισμός τους και οι εσωτερικές καταστάσεις που απεικονίζονται σε αυτά, όπως και η απόδοση εικόνων από τη φύση, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο. Έργα της υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην «Τέχνη» Κιλκίς, στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

▪ «Η Τάssα Μπιτσάνη – Πέτρου ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που εκφράζουν όλο τους το είναι, τον εσωτερικό τους κόσμο και τις προσωπικές τους αναζητήσεις και ανησυχίες μέσα από τα χρώματα, τον καμβά και τα πινέλα… Χρωματικές εκρήξεις, έντονα καθαρά χρώματα και σίγουρες σταθερές πινελιές ορίζουν το θέμα (Θάλεια –Μαρία Αλεξάκη, Μουσειολόγος – Επιμελήτρια Εκθέσεων Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης).

▪ «Η Tάssa Μπιτσάνη - Πέτρου είναι μια ζωγράφος που μέσα από τα έργα της θέτει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο. Η θεματικές των έργων της ποικίλλουν, ενώ έχουν ως κύριο στόχο τους, να περιγράψουν, να προβληματίσουν, αλλά και να δημιουργήσουν ελπίδα….» (Μαρία Οκονομίδου, Μουσειολόγος).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ