Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Φορολογική ενημερότητα: Πότε χρειάζεται βόλτα στην εφορία, πότε όχι

Καχύποπτη σε αρκετές περιπτώσεις είναι η εφορία απέναντι στους φορολογούμενους που ζητούν την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας είτε για να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο είτε για να μεταβιβάσουν ακίνητο.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έχει στήσει παγίδες από τις οποίες δύσκολα ξεφεύγουν όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές και ζητούν παράλληλα την έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις – απαντήσεις αναφορικά με την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από το Taxisnet.

Μπορώ να λάβω αποδεικτικό ενημερότητας από το TAXISnet εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι η οφειλή ενός μικρού ποσού;
Εάν οι οφειλές σας (βεβαιωμένες στο ν Α.Φ.Μ . σας καθώς και οφειλές για τις οποίες έχετε ευθύνη για την καταβολή τους) δεν υπερβαίνουν τα τριάντα ευρώ και πληρούνται οι λοιπές προ»υποθέσεις χορήγησης (έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις, δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης), μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας για: Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου, Μεταβίβαση ακινήτου και Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην Κεντρικής Διοίκησης.

Μπορώ να λάβω αποδεικτικό ενημερότητας από το TAXISnet εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω ληξιπρόθεσμες ρυθμισμένες οφειλές (άνω των τριάντα ευρώ) και η ρύθμισή μου είναι ενήμερη;
Εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας, μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας διαδικτυακά, μόνο για κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου. Για τις λοιπές αιτίες έκδοσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε Δ.Ο.Υ.

Μπορώ να λάβω αποδεικτικό ενημερότητας από το TAXISnet εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω μη ληξιπρόθεσμες οφειλές (άνω των τριάντα ευρώ);
Εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας, μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας διαδικτυακά, για: Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου και Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην Κεντρικής Διοίκησης. Για τις λοιπές αιτίες έκδοσης θα πρέπει να απευθυνθείτε σε Δ.Ο.Υ.
Τα βήματα

Τα βήματα για την φορολογική ενημερότητα είναι τα εξής:
  • Υποβολή Αίτησης Αποδεικτικού Ενημερότητας για Χρέη προς το Δημόσιο.
  • Κλικ στο συνέχεια
  • Επιλέγω την αιτία έκδοσης
  • Συμπληρώνω τον Φορέα που θα κατατεθεί
  • Εάν επιλεχθεί «είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα (πλην Κεντρικής Διοίκησης)» πρέπει να συμπληρωθούν και τα στοιχεία τίτλου πληρωμής.
  • Κλικ στο Υποβολή
  • Εκτύπωση
  • Δημιουργία PDF και εκτύπωση


fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ