Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο νοσοκόμος ‑ φονιάς που σκότωνε επειδή έπληττε στη δουλειά

Η γερμανική κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της είδησης, ότι ένας γερμανός νοσοκόμος σκότωνε ασθενείς χορηγόντας του μεγάλες δόσεις φαρμάκων. Και ενώ αρχικά μιλούσαν για μερικούς ασθενείς, σήμερα οι γερμανικές αρχές μιλούν για 180 θύματα του σατανικού δολοφόνου.

Ο Νιλς Χέγκελ, υπεράνω κάθε υποψίας, έβρισκε ευχαρίστηση και τρόπο να αντιμετωπίσει την ρουτίνα της εργασίας του σκοτώνοντας ασθένεις, που βρισκόταν σε καταστολή. Του χορηγούσε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, και όταν οι ασθενείς απεβίωναν, προσπαθούσε να τους επαναφέρει στη ζωή. Με κυνικό τρόπο, ομολόγησε ότι σκότωσε 90 άτομα, οι αρχές μιλούν για διπλάσιο αριθμό θυμάτων, απλά επειδή βαριόταν στο χώρο εργασίας του.

Αυτή τη στιγμή και ενώ ο Νιλς Χέγκελ έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια, η δίκη ξαναανοίγει, καθώς οι οικογένειες θυμάτων ζητούν να εκταφούν οι σωροί των αγαπημένων τους προσώπων για να διελευκανθεί η υπόθεση του θανάτου τους.

Ευθύνες φέρει και η κλινική που εργαζόταν, ο μανιακός δολοφόνος, καθώς ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι οι θάνατοι στη πτέρυγα του Νιλς Χέγκελ, ήταν αφύσικοι, ουδέποτε έδωσαν το πράσινο φως για περαιτέρω έρευνα στα αρχεία της κλινικής.

Η υπόθεση απασχολεί τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς οι αποζημιώσεις που μπορεί να κληθεί να πληρώσει η κλινική μπορεί να αποτελέσει ρεκόρ για τη γερμανική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ