Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Θανατοποινίτης ζητεί να μην εκτελεστεί λόγω... προβλημάτων υγείας

Ο Russell Bucklew είναι κρατούμενος στις ΗΠΑ, καταδικασμένος στην εσχάτη των ποινών. Πριν από τέσσερα χρόνια, η εκτέλεσή του ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή και τώρα ο 49χρονος ζητεί και πάλι από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να παρέμβει και να μην επιτρέψει την εκτέλεσή του για λόγους υγείας.

Ο Bucklew είναι προγραμματισμένο να εκτελεστεί σήμερα με θανατηφόρα ένεση. Έχει καταδικαστεί για τον γόνο του συντρόφου της πρώην φίλη του, το 1996. Εάν η εκτέλεσή του προχωρήσει θα είναι η πρώτη στο Μιζούρι από τον Ιανουάριο του 2017. Ο ίδιος όμως λέει πως η διαδικασία αυτή είναι πιθανό να κάνει όγκους στο κεφάλι του να «εκραγούν».

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Independent, ο 49χρονος πάσχει από σηραγγώδες αιμαγγείωμα, μια αγγειακή δυσπλασία του εγκεφάλου. Αυτό του προκαλεί αδύναμα και αλλοιωμένα στο σχήμα αιμοφόρα αγγεία, όγκους στο κεφάλι, τον λαιμό και τα χείλη του και προβλήματα στις αρτηρίες.

Η δικηγόρος του απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο εξηγώντας πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί από το 2014, όταν είχε ματαιωθεί η εκτέλεσή του. Σύμφωνα με την ίδια, οι όγκοι του έχουν μεγαλώσει και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του είναι πιθανό να σκάσουν και να προκαλέσουν αιμορραγία, προκαλώντας του πνιγμό από το ίδιο του το αίμα.

«Η σπάνια και σοβαρή ασθένειά του δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο για μια τρομακτική εκτέλεση με πνιγμό από αίμα και φρικτό πόνο» είπε και πρόσθεσε πως εάν η εκτέλεση δεν ματαιωθεί, θα πρέπει να γίνει με κάποιο αέριο παρά με ένεση. Η νομοθεσία του Μιζούρι επιτρέπει τη χρήση θανάσιμου αερίου, δεν διαθέτει όμως πια θάλαμο αερίων και δεν έχει χρησιμοποιήσει τη μέθοδο αυτή από το 1965.

Ο Bucklew είχε εξοργιστεί όταν η φίλη του Stephanie Ray τον χώρισε, το 1996. Της επιτέθηκε στο πρόσωπο με μαχαίρι, την ξυλοκόπησε και απείλησε να τη σκοτώσει. Εκείνη πήρε τα παιδιά της κι έφυγε.

Τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν, μετά τον χωρισμό, ο Bucklew την παρακολουθούσε. Τελικά εισέβαλε στο τροχόσπιτο του νέου συντρόφου της, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Όσο για τη Ray, της έβαλε χειροπέδες, την έσυρε στο αυτοκίνητό του και τη βίασε.

Η αστυνομία τον καταδίωξε και τον συνέλαβε. Ωστόσο εκείνος κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή κι έτρεξε στο σπίτι της μητέρας της Ray, στην οποία επιτέθηκε με σφυρί, πριν συλληφθεί οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ