Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η χαρά του τεμπέλη! Καυτό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με 30 λεπτά περπατήματος!

Αν δεν είστε πολύ του γυμναστηρίου ή του περπατήματος, υπάρχει λύση για να χάσετε θερμίδες! Αρκεί να μπείτε στη μπανιέρα σας!

Έχετε γραφτεί στο γυμναστήριο αλλά δεν πατάτε ποτέ; Ξέρετε ότι κάνει καλό στην υγεία να περπατάτε καθημερινά, όμως ποτέ δεν βρίσκετε το κουράγιο να το κάνετε; Θέλετε να βρείτε έναν εύκολο τρόπο να χάνετε κιλά; Ε, λοιπόν υπάρχει λύση και μάλιστα ξεκούραστη!

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Loughborough σας έλυσαν τα χέρια! Συγκεκριμένα, μελέτησαν 14 άτομα σχετικά με το αν η παραμονή τους σε μπάνιο με ζεστό νερό βελτιώνει την υγεία με τον ίδιο τρόπο όπως η γυμναστική.



Πώς έκαναν την έρευνα; Άντρες έκαναν ποδήλατο για μια ώρα, ενώ οι άλλοι μισοί απόλαυσαν ένα ζεστό μπάνιο στους 40 βαθμούς Κελσίου. Και πού κατέληξαν; Τα νέα είναι συγκλονιστικά! Η μια ώρα ώρα ζεστού μπάνιου έκαιγε τις ίδιες θερμίδες με μισή ώρα ποδηλάτου, περίπου 140 θερμίδες.

Είναι γεγονός ότι κάνοντας ένα μπάνιο για μια ώρα σε καυτό νερό μειώνονται οι φλεγμονές και επηρεάζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το σάκχαρο στο αίμα και στις δύο διαδικασίες ήταν παρόμοιο, αλλά το μεγαλύτερο επίπεδο σακχάρου μετά το φαγητό ήταν 10% χαμηλότερο όταν οι άντρες έκαναν μπάνιο σε σύγκριση με το όταν έκαναν ποδήλατο.


Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ