Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Jiu Jitsu Community: H Ευγενής Τέχνη στη Θεσσαλονίκη

Η πολεμική τέχνη που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και μέσω Βραζιλίας εξαπλώθηκε σ ’όλον τον κόσμο, αποκτά ταυτότητα και στη Θεσσαλονίκη, υπό την επίβλεψη του Ιταλού πρωταθλητή Luca Anacoreta και την καθοδήγηση των Θεόδωρου Κελπέκη και Χρυσόστομου Μπάλλα!

Στη Jiu Jitsu Community Thessaloniki (JJCThess), το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Ευγενή Τέχνη –όπως μεταφράζεται ο όρος Jiu Jitsu- διασφαλίζεται από το γεγονός πως είναι ο μοναδικός σύλλογος στη Βόρεια Ελλάδα στον οποίο και οι δύο εκπαιδευτές, Θεόδωρος Κελπέκης και Χρυσόστομος Μπάλλας, είναι κάτοχοι μαύρης ζώνης. Παράλληλα, αξιοποιείται η εμπειρία δεκαπέντε ετών, η ενασχόληση με το άθλημα από τα πρώτα του βήματα στη χώρα μας, καθώς και η συμμέτοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του.

Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ ο Τεχνικός Διευθυντής και επιβλέπων της ομάδας, κύριος Luca Anacoreta είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ευρωπαίους εκπαιδευτές και αθλητές, παρέχοντας υψηλή τεχνογνωσία και διαρκή βελτίωση.

Στην έδρα του συλλόγου, το γυμναστήριο Topfitness, Φιλήντα Μένου 9, στην Κάτω Τούμπα, προσφέρονται καθημερινές προπονήσεις (δείτε το πρόγραμμα εδώ), σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός ,η έλλειψη εγωισμού, η φιλική και δημιουργική ατμόσφαιρα.

Αυτοί είναι οι λόγοι λοιπόν για να στραφείς στο Jiu Jitsu και να προπονηθείς μαζί μας:
  • Δεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση για να ξεκινήσει κανείς καθώς η ίδια η προπόνηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.
  • Αποτελεί μια ολοκληρωμένη άσκηση, στην οποία χρησιμοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες. Το Jiu Jitsu προσαρμόζεται σε κάθε τύπο σώματος.
  • Καθώς δεν χρησιμοποιούνται λακτίσματα ή γροθιές, η προπόνηση μπορεί να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα κάθε γυναίκας και άντρα χωρίς το φόβο τραυματισμών.
  • Μιας και το Jiu Jitsu επικεντρώνεται στη χρήση της τεχνικής απέναντι στη δύναμη, ο ασκούμενος αξιοποιεί το νου παράλληλα με το σώμα. Χαρακτηριστικό του είναι, ο έλεγχος δυνατότερων και επιθετικότερων αντιπάλων με την χρήση της ελάχιστης δυνατής ενέργειας χρησιμοποιώντας κατάλληλες λαβές.
  • Η συμμετοχή και άθληση σε μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται το ίδιο ενδιαφέρον, επιτρέπει την αλληλεπίδραση, αποτρέπει την ρουτίνα, και κυρίως, κάνει την άσκηση ψυχαγωγία.



1 σχόλιο:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ