Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το μεγαλείο της φύσης ξεδιπλώνεται στη γη των Ινδιάνων Cherokee

Το Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Τενεσί και Βόρεια Καρολίνα και εντυπωσιάζει με την εναλλαγή των τοπίων του.

Με έκταση μεγαλύτερη από 520 χιλιάδες στρέμματα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και τόπο κατοικίας της Ινδιάνικης φυλής Cherokee για εκατοντάδες χρόνια ενώ περιβάλλεται από την κορυφογραμμή των βουνών Great Smoky.

Με πάνω από έντεκα εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο αποτελεί το πρώτο σε επισκεψιμότητα Εθνικό Πάρκο στις ΗΠΑ. Η ομορφιά των αρχαίων βουνών του και η ποικιλία πανίδας και χλωρίδας καθιστούν το πάρκο ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Cades Cove, μια καταπράσινη κοιλάδα που περιβάλλεται από βουνά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του πάρκου. Ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά μαύρες αρκούδες, κογιότ, ελάφια και να απολαύσει πεζοπορία, ψάρεμα και ιππασία.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1, 23 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για Νόξβιλ είναι 16 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και Σικάγο και 16 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντίσελντορφ και Ατλάντα. Από το Νόξβιλ φτάνετε στο Εθνικό Πάρκο οδικώς σε 45 λεπτά.
Great Smoky Mountains ΗΠΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑ ΕΛΑΦΙΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑ ΑΡΚΟΥΔΑGreat Smoky Mountains ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ