Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κ.Γκιουλέκας: «Διπλωματίας συνέχεια… Σκοπιανό… Τα τραγικά έπονται!»

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο βουλευτής ΝΔ Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Διπλωματίας συνέχεια… Σκοπιανό… Τα τραγικά έπονται.

Με μια πρωτοφανή τακτική, που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή στα διεθνή πρότυπα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πριν καν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, έχει, ήδη, εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία»… Και προχωρεί ακάθεκτη!

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με μία έντονη διάθεση χιούμορ (!), παρομοίασε την διαπραγμάτευση σαν ένα γάμο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα Σκόπια είναι η νύφη που έχει το όνομα «Μακεδονία» και απομένει σ’ εμάς να της δώσουμε το επίθετο (επιθετικό προσδιορισμό) για να κλείσουμε το θέμα!

Πριν καλά καλά, δηλαδή, ξεκινήσουμε την επίσημη διαπραγμάτευση, εμείς ανοίξαμε τα χαρτιά μας και παραδώσαμε και το όνομα της Μακεδονίας! Τώρα οι Σκοπιανοί ξέρουν όλες τις ελληνικές θέσεις για να προσαρμόσουν ανάλογα την στάση τους. Εξαιρετική διαπραγμάτευση! Τους δώσαμε το μείζον πριν καν ξεκινήσουμε τις συζητήσεις! Αντίθετα, η σκοπιανή πλευρά ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν τίθεται θέμα προσδιορισμού της ταυτότητάς της, επιμένοντας στην πλαστογράφηση της Ιστορίας, συνεχίζοντας να μιλά για «μακεδονική» εθνότητα, για «μακεδονική» γλώσσα…

Προφανώς, οι κυβερνώντες στην χώρα μας πίστευαν ότι με το θέμα της Novartis θα σβήσουν τον απόηχο των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων που έγιναν πρόσφατα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και θα προχωρήσουν τη μεθόδευσή τους για το σκοπιανό. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι όσο προχωρούν, με αυτή την τακτική, τόσο θα βρίσκουν απέναντί τους μια ολοένα μεγαλύτερη και ογκούμενη λαϊκή αντίδραση. Πρέπει να γνωρίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές δεν θα κλείσουν το εθνικό αυτό θέμα και θα μας βρουν μπροστά τους. Και στη Βουλή και στις πλατείες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ