Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ποιήματα και Πεζά της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής «Στυλοβάτες»

To Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) του ΟΚΑΝΑ παρουσιάζει το βιβλίο Ποιήματα και Πεζά της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής «Στυλοβάτες», την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 8.00 μ.μ., στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101.

Το συλλογικό αυτό έργο περιλαμβάνει κείμενα των: Δημήτρης Αθανασιάδης, Φιλιώ Αρμπιλιά, Σπύρος Γιαγκάζης, Ιωσήφ Κοντός, Μίρνα Κώτσιρα, Ελευθερία Λεοντίου, Μαρία Μεραμβελιωτάκη, Παναγιώτης Πράφτσιας, Κώστας Σολιδάκης, Πιπίνα Τζωρτζάκη, Ματίνα Τσακίρη, Παναγιώτης Χρήστου, που συμμετείχαν στο Εργαστήρι Γραφής του ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, την περίοδο 2016-2017.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας, Νίκος Χρυσός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ποιήματα, μικρές ιστορίες και διηγήματα που συνομιλούν με τον φόβο, την πληγή, τον έρωτα και την ενοχή. Κείμενα για παιδικά παπούτσια αφόρετα, στενά, καλλίφωνα, εκδικητικά. Για άδειες βαλίτσες και σκονισμένα γράμματα. Για τη μικρή με τον πολύχρωμο γάιδαρο και για εκείνη που όλο μεγάλωνε. Για ορισμούς στο λεξικό και για ήχους μονότονους, του σκοταδιού. Για παγωμένες ευτυχίες και αποχωρισμούς αλλά και για όσα κάποιες φορές μοιάζουν με αφηρημένη άλγεβρα… Κείμενα που αναζητούν τη ρωγμή. Εκείνη που δεν διαιρεί, δεν καταστρέφει αλλά απλά επιτρέπει στο φως να εισχωρήσει και να διαφοροποιήσει την αφήγηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ