Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Για μια γυναίκα» - Παλιά Τραγούδια του Έρωτα

Παρασκευή 2 Μαρτίου - Ώρα 21:00
Για μία μόνο παράσταση στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.

Μεγάλα θαύματα συν έβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, Στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και σα να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό "μεταγλωττισμένων" τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Η παράσταση αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα Ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.

Ο Δαυίδ Ναχμίας φιλοτέχνησε ένα δίωρο ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας. Τάγκο , Φοξ Τροτ, Σουίνγκ, Βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας χώρας με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια, την κομψότητα και την καλαισθησία.

Δαυίδ Ναχμίας || πιάνο
Χρυσούλα Στεφανάκη || τραγούδι
Θάνος Πολύδωρας || τραγούδι

Τιμητική συμμετοχή: Στέλλα Γκρέκα

Info:
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00
Aίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου ¨Παρνασσός¨
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 {Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο}

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη 18,00 € , Α Ζώνη 16,00 €, , Β Ζώνη 14,00 € , Εξώστης 8,00 € , ΑΜεΑ 8,00 €

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Εισιτήρια στα εκδοτήρια του Συλλόγου Παρνασσού την ημέρα της Παράστασης
καθώς και στο www.viva.gr τηλ 11876

Προπώληση: Στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00).

Επικοινωνία-Πληροφορίες - Κρατήσεις:
Αργύρης Ναστόπουλος Τηλ.: 210 9967562 -6982178813





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ