Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη με τους "The Quiz": Όταν η Μουσική είναι το Κέντρο του Κόσμου

Οι «The Quiz» είναι ένα νέο δυναμικά ανερχόμενο Pop – Rock συγκρότημα, που δημιούργησαν ο Αχιλλέας Διαμαντής και η Ευτυχία Ραυτοπούλου και μας παρουσιάζει το 1ο του digital single με τίτλο "Inside you". Μιλήστε μας για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία.

Ε.Ρ.: Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς, είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινήσαμε το μουσικό ταξίδι μας ως “The Quiz”.  Το αποτέλεσμα “Inside you” είναι ένα δείγμα από πολύ καιρό, οργανωμένης δημιουργικής προσπάθειας που χτίσαμε οι δυο μας, του Αχιλλέα Διαμαντή ως σύνθεση, ενορχήστρωση, μίξη και παραγωγή, σε στίχους της Κατερίνας Μαρτζούκου, το οποίο μεταμορφώθηκε από μία ιδέα, σε κομμάτι του εαυτού μας. Με τη συνεργασία της “Inside out” και του Gregori Kyprianos που πίστεψε σε εμάς, μπορούμε και μοιραζόμαστε την εμπειρία μας “Inside you”, στον κόσμο πλέον, ο οποίος το αγκαλιάζει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό και τον ευχαριστούμε.

Ακούγοντας το πρώτο σας τραγούδι, συμπεραίνουμε οτι συνδυάζετε, στοιχεία από Alternative - Rock, Pop, Electro ακόμα και Dance. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Α.Δ.:Ο μουσικός κατάλογος, είναι μεγάλος, έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά στοιχεία από στυλ που μας αρέσουν. Από πιο παλαιά όπως Depeche Mode, Eurythmics, Roxette, 80’s, μέχρι και σημερινά όπως Ellie Goulding, Katy Perry, Sia, κ.ά. Είμαστε μουσικοί και οι δυο και προσπαθούμε να είμαστε ανοιχτοί σε στοιχεία που μπορεί να προκύψουν. Έχουμε το σήμερα, έχουμε το χθές, και δουλεύουμε για κάτι νέο. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που ενώνει τους “The Quiz”.

Μιλήστε μας γα το ξεκίνημά σας στον χώρο. Πότε έγινε και πως;

Ε.Ρ.: Γνωριστήκαμε μεσα από μια μουσική συνεργασία τυχαία, όντας και οι δύο επαγγελματίες μουσικοί στο χώρο. Ο Αχιλλέας είναι ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει από μουσικές ιδέες, και πάντα αναζητά, και ενθουσιάζεται από αυτές. Γι αυτό και έχει πολύ μεγάλο ενεργητικό και ιστορία.. Συνεχώς αναζητούσα το επόμενο βήμα για μένα, να μάθω όσο πιο πολλά μπορώ και να παίζω μουσική με κάποιον που μπορεί να με καταλάβει, τον θαύμαζα ως μουσικό και  όσο γνωριζόμασταν και ως άνθρωπο, και ανοιχτός όπως είναι ακούγοντας και παίζοντας, δέσαμε, και βρήκα την φωνή μου μέσα από τα τραγούδια του.

Πως προέκυψε το όνομα "Quiz";

Α.Δ.:Ο τρόπος που συνδυάζουμε όλα τα διαφορετικά στυλ είναι και η μυστική μας συνταγή που δημιουργεί ένα Quiz, και ετσι η Ευτυχία μας βάφτισε “The Quiz”, μας ταίριαξε και το κρατήσαμε.

Έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον και δυναμικό video. Μας παραπέμπει σε αντίστοιχα του εξωτερικού. Ποιοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα;

Ε.Ρ.:Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μικρός μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας Θέμης Μερτύρης ανέλαβαν αυτό το βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ δυνατό, όντως παραπέμπει σε αντίστοιχα του εξωτερικού, κάνανε πολύ καλή δουλειά τα παιδιά. Ηδη από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε, ο Μικρός είχε ήδη σκεφτεί το αποτέλεσμα, και μας το φύλαγε για έκπληξη. 

Πιστεύετε οτι το είδος μουσικής που υπηρετείτε, έχει φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα ή, το λαϊκο-ποπ, δεν αφήνει περιθώρια;

Α.Δ.:Η μουσική είναι πολυμορφική, και οι “The Quiz” επίσης, τα στυλ μας έχουν φανατικούς σίγουρα το λαικο-ποπ έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά όλα είναι δημιουργία και η μουσική είναι άπειρη και αφήνει πάντα περιθώρια για την προσωπικότητα του καθενός.

Έχετε ήδη στο μυαλό σας το επόμενο single;

Ε.Ρ.:Ναι, έχουμε το επόμενο μας κομμάτι, μας αρέσει πάρα πολύ και ανυπομονούμε να το ολοκληρώσουμε και να το μοιραστούμε μαζί σας.

Κάποιες εμφανίσεις αυτό το διάστημα;

Α.Δ.: Εμφανίσεις μας μπορείτε να ακολουθήσετε και να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο facebook.com/Quiztheband/    Αυτό τον καιρό βρισκόμαστε στο στούντιο και δουλεύουμε το υλικό μας, δεν είμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο.

Παράλληλες με το τραγούδι δραστηριότητες, κάποιο άλλο επάγγελμα;

Ε.Ρ.: Το τραγούδι είναι το κέντρο του κόσμου, παραδίδω μαθήματα φωνητικής στο Παράρτημα Εθνικού Ωδείου του Διονύσου.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Α.Δ.: Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ