Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κάλεσμα αγροτών για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη

Με τους αγρότες θα συναντηθεί στις 11 το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, και τα άλλα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, κάλεσαν όλους τους Έλληνες αγρότες, ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας ή και δύναμης που «ακολουθούν» στον πρωτογενή τομέα, να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου, με σημείο εκκίνησης το Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως επισήμαναν μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, στόχος του συλλαλητηρίου είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να δηλώσουν «βροντερά παρόντες» και «σε ετοιμότητα», προκειμένου να «ανακόψουν τα πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, της ΕΕ και των μνημονίων, για αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και συγκέντρωση στα χέρια λίγων όλης της γης και του πλούτου που παράγει».

Το συλλαλητήριο της 3ης Φεβρουαρίου, που θα αναπτυχθεί σε πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Εγνατίας, με τελική κατεύθυνση το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η 27η Agrotica, θα πλαισιώνεται μεταξύ άλλων, από την παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές της σημερινής συνέντευξης Τύπου, μετά το «ραντεβού» με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προσεχή Δευτέρα, η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στα 18 αγροτικά μπλόκα, που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης και στη συνέχεια, μέσα από γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία, θα καθοριστεί η επόμενή τους κίνηση.

Σχολιάζοντας το αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας στην ΧΑΝΘ, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπούτας διερωτήθηκε μεταξύ άλλων, αν οι διοργανωτές αυτής της κινητοποίησης εκπροσωπούν κάποια οργάνωση κι αν είναι αγρότες και πρόσθεσε: «Κάνουν συλλαλητήρια χωρίς να έχουν υπόμνημα των θέσεων και αιτημάτων τους. Κανείς δεν ξέρει τι ζητούν. Απλώς, μιλάνε για φορολογικό και ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής. Γενικά και αόριστα».

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το γεγονός ότι κάθε χρονιά οι αγρότες την ίδια περίοδο κινητοποιούνται, ο κ. Μπούτας επισήμανε: «Εμείς είμαστε όλο το χρόνο στο δρόμο και η κινητοποίηση που κάνουμε την τρέχουσα περίοδο είναι η κορύφωση».

Μιλώντας δε για αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα παραμένουν ίδια σχεδόν, επί σειρά ετών, ακόμη και τις εποχές που δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ενότητας Πέλλας, Χρήστος Κάμτσης, επισήμανε: «Η πορεία απέδειξε ότι δίκαια αγωνιζόμασταν και τις εποχές που ήταν καλύτερα τα πράγματα στον κλάδο. Εάν δεν κινητοποιούμασταν τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για ξεκληρισμό της μισής αγροτιάς, αλλά για τον εξαφανισμό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ