Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ο Ήλιος της Βεργίνας φωτογραφίζεται σε όλο τον πλανήτη

Αυτό το καιρό επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας , των Σκοπίων. Συστηματικά και με βάση σχεδίου οι γειτονές μας προσπαθούν να δημιουργήσουν για την χώρα τους μια ψεύτικη ιστορία και να κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας, έχοντας αλλυτρωτικές βλέψεις αφού παρουσιάζουν δημόσια χάρτες με τα σύνορα του κρατιδίου τους να φτάνουν ως την Πιερία και τα Τέμπη.
Όταν προσπάθησαν το 1991 και έβαλαν στην σημαία της χώρας τους,  τον ήλιο της Βεργίνας , οι κάτοικοι της Ελλάδας εξοργίστηκαν και κατέβηκαν μαζικά σε συλλαλητήρια το 1992 , με αποτέλεσμα οι ξένοι οργανισμοί που παρατηρούσαν το θέμα να αναγκαστούν να εκδόσουν ψήφισμα με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 στο οποίο απαγόρευαν στο μέλλον στο γειτονικό κρατίδιο να χρησιμοποιεί στην σημαία της χώρας του και για κάθε άλλη χρήση τον Ήλιο της Βεργίνας.

Στο άρθρο 7, παράγραφος 2 της ενδιάμεσης Συμφωνίας , αναφέρεται οτι η γειτονική χώρα , με την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας σε όλες του τις μορφές. Κάτι τέτοιο , ωστόσο, δεν εφαρμόζεται αφού το σύμβολο χρησιμοποιείται απο κρατικούς θεσμούς και απο ιδιώτες.

Ο Ήλιος της Βεργίνας ειναι ενα αρχαίο ελληνικό σύμβολο και  έγινε ευρέως γνωστός λόγω της απεικόνισης του στην χρυσή λάρνακα που βρέθηκε το 1997 σε Βασιλικό τάφο ο οποίος αποδίδεται στον Φίλιππο Β , πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ένας ημαθιώτης καλλιτέχνης εδώ και 2 χρόνια κατασκευάζει ξυλόγλυπτα καδράκια με σκαλισμένο τον Ήλιο της Βεργίνας . Αυτά τα καδράκια μέσω γνωστών , φίλων της σελίδας Δημιουργίες σε ξύλο - Βεργίνα και άλλων ανθρώπων τα φωτογραφίζει μπροστά σε αξιοθέατα πόλεων , τοπόσημα κ.ά. Όλες οι φωτογραφίες δημοσιεύονται τόσο στην σελίδα Δημιουργίες σε ξύλο - Βρργίνα όσο και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Μέχρι στιγμής το καδράκι με τον Ήλιο της Βεργίνας έχει φωτογραφηθεί μπροστά σε αξιοθέατα στις περισσότερες πρωτεύουσες πόλεις των χωρών της Ευρώπης, όπως και στην Αμερική , την Αφρική , την Ασία και την Ιαπωνία. Αυτές τις μέρες ένας φίλος της σελίδας έχει το καδράκι μαζί του για να το φωτογραφίσει στην λατινική αμερική , στο Περού και την Βολιβία.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην φωτογράφιση μπορεί να επικοινωνήσει με μύνημα στην σελίδα.

Τέλος , καλώ όλους τους Έλληνες να δώσουν το παρόν αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στον λευκό πύργο της Θεσσαλονίκης, στο συλλαλητήριο που θα γίνει εκεί. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, δεν χαρίζεται και δεν πουλιέται σε κανένα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ