Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ακόμα τις πλαστικές σακούλες συζητάμε; Επόμενο βήμα... τα καλαμάκια

Την ώρα που στην Ελλάδα ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου για τις πλαστικές σακούλες με τους καταναλωτές να καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ έχει γίνει το επόμενο βήμα για τη μείωση της χρήσης πλαστικού.

Στο στόχαστρο των ακτιβιστών που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν μπει τα πλαστικά καλαμάκια. Οι ακτιβιστές ζητούν την αντικατάσταση τους από πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής Adrian Grenier, που ηγείται της καμπάνιας #StopSucking, της οργάνωσης Strawlessocean, εκτιμά ότι ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί περισσότερα από 35.000 πλαστικά καλαμάκια κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τα πλαστικά καλαμάκια είναι ο έκτος πιο συχνός τύπος απορριμμάτων που καταλήγουν στις θάλασσες. Φτιαγμένα από ορυκτά μέταλλα, τα πλαστικά καλαμάκια σχεδόν ποτέ δεν ανακυκλώνονται, εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους αλλά και της σύστασής τους. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ