Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας αποκαλύπτει ένα «απλό κόλπο» για να αποφεύγουμε τα πρόστιμα ταχύτητας

Όταν σε «τσιμπήσει» το ραντάρ της τροχαίας να έχεις υπερβεί το όριο ταχύτητας, τότε οι δικαιολογίες εκτοξεύονται βροχή.

Μόνο που σπανίως γίνονται πιστευτές, καθώς οι παραβάτες δεν πρωτοτυπούν κατά κανέναν τρόπο και οι αστυνομικοί τα έχουν ξανακούσει αυτά τόσες και τόσες φορές.

Τα όρια ταχύτητας υπάρχουν εξάλλου για έναν καλό λόγο και όλοι οφείλουμε να τα σεβόμαστε.

Μόνο που η αστυνομία κομητείας της Νέας Ζηλανδίας (Waikato) κουράστηκε τόσο με τα καμώματα των παραβατών που μοιράστηκε μαζί τους ένα μυστικό, ένα «απλό κόλπο» όπως λέει, για να μην τους πιάνουν τα ραντάρ της.

Γράφοντας στη σελίδα τους στο Facebook, εξομολογούνται λοιπόν το μεγάλο μυστικό, το οποίο μας λένε μάλιστα ισχύει διεθνώς, σε κάθε χώρα του πλανήτη: «Είναι εντελώς έξυπνο», αρχίζουν. Και να πώς γίνεται το μαγικό:



«1. Κοίτα καλά τα σήματα στον δρόμο που σου δείχνουν το όριο ταχύτητας. Το νούμερο που βλέπεις είναι η ανώτατη ταχύτητα που μπορείς να πας. Είτε είσαι με τα πόδια είτε με ποδήλατο είτε με αμάξι. 2. Προσπάθησε να βρεις το ταχύμετρο [κοντέρ] του αυτοκινήτου σου. Συνήθως θα το βρεις κάπου μπροστά από το κάθισμα του οδηγού, στο ταμπλό. Έχει ένα βελάκι που δείχνει το νούμερο που αντικατοπτρίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου … 3. Το τελευταίο αυτό σημείο είναι επίσης και το δυσκολότερο. Ρύθμισε την ταχύτητά σου ανάλογα με το οδικό σήμα. Η αστυνομία δεν μπορεί να σου κόψει πρόστιμο αν δεν οδηγείς πάνω από αυτό το νουμεράκι»!


Μας τρολάρει φυσικά και πολύ καλά κάνει! Και σημειώνει μάλιστα με νόημα στο τέλος: «Περιέργως, φαίνεται πως υπάρχουν αναπάντεχα πολλοί λίγοι που γνωρίζουν το απλό αλλά δαιμόνιο αυτό τρικ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ