Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Άνοιξε η εφαρμογή για ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 12 έως 24 δόσεις

Τη δυνατότητα να εντάξουν ηλεκτρονικά στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων -ή κατ'εξαίρεση και των 24ων-και οφειλές τους προς την εφορία οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες έχουν πλέον οι φορολογούμενοι.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr η εφαρμογή για την ένταξη των οφειλών αυτών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή υπό προϋποθέσεις και των 24ρων δόσεων.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Εκεί υπάρχει η ένδειξη για την είσοδο τους στη σχετική εφαρμογή. Μετά την είσοδό τους, το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet για να επιλέξουν ποιές οφειλές τους, οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες, μπορούν να εντάξουν στη ρύθμιση για την καταβολή τους σε 12 δόσεις.

Το μέτρο αναμένεται να διευκολύνει μεγάλο αριθμό φορολογούμενων τα τακτοποιήσει τις οφειλές του και να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Στον νέο αυτόν τρόπο ρύθμισης μπορεί να ενταχθεί και η 5η δόση ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί μέχρι σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Οι φορολογούμενοι που βλέπουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις τους στη εφορία θα μπορούν έτσι στο εξής, μέσα από τον προσωπικό τους υπολογιστή να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxinet και στη διεύθυνση www.aade.gr την αίτησή τους, μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις για την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τον νόμο, όποιος καθυστερήσει από 1η Ιανουαρίου 2018 να πληρώσει ρυθμισμένη ή βεβαιωμένη οφειλή μία ημέρα από τη λήξη της βγαίνει αυτόματα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες εφορίες για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών. Έτσι, θα μπορούν να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία.

Μέχρι σήμερα δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για ρύθμιση χρέους προς την Εφορία σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις βάσει του Ν. 4152/2013 υπήρχε μόνο εφόσον το χρέος αυτό είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ