Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τι τρέχει με το αεροδρόμιο «Μακεδονία»; Ακυρώνει πτήσεις η EasyJet

«Τοπίο στην ομίχλη» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι ταξιδιώτες από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με πολύωρες καθυστερήσεις, ακόμα και με ακυρώσεις πτήσεων.

Ο λόγος δεν είναι μόνο οι κακές καιρικές συνθήκες και η ομίχλη, αυτή καθ' αυτή, αλλά και οι λάθος επιλογές και οι παραλείψεις στην διαχείριση της κατάστασης.

Ο διάδρομος προσαπογειώσεων 16/34, του αεροδρομίου, λόγω έργων, βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το περασμένο Σάββατο, με τα αεροπλάνα να κάνουν προσαπογειώσεις από τον τροχόδρομο (taxiway) του 10/28 ο οποίος τώρα λειτουργεί ως διάδρομος.
Το θέμα είναι ωστόσο ότι ο 10/28 δεν έχει συστήματα υποβοήθησης και οι προσεγγίσεις στο αεροδρόμιο γίνονται οπτικά και χειροκίνητα. Πέρα από αυτό η θέση του διαδρόμου είναι τέτοια ώστε οι βοριάδες που συχνά επικρατούν, να είναι crosswinds στην προσγείωση. Όλα αυτά συντελούν στο να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις και πολλές να κάνουν divert στην Αθήνα.

Ο τροχόδρομος χρησιμοποιείται ως κύριος διάδρομος, επειδή πρέπει σε αυτό το διάστημα της μικρότερης, χειμερινής κίνησης, να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28, στο τμήμα που τέμνεται με τον 16/34. Η φάση Δ’ του έργου έπρεπε να κατασκευαστεί και οι εργασίες στο εν λόγω τμήμα άρχισαν το προηγούμενο Σάββατο.

Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της κατάστασης αυτής ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις.

Όπως αναφέρει το «www.voria.gr», η EasyJet ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Νοεμβρίου από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα στους επιβάτες



Η εταιρεία αναφέρει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της στο «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την EasyJet, ο προσωρινός διάδρομος προσαπογείωσης 10/28 είναι «ακατάλληλος» για απογείωση του αεροσκάφους της.

Η EasyJet τονίζει ακόμα ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έλαβαν προειδοποίηση για το κλείσιμο του διαδρόμου, ενώ αναφέρει πως δεν κάνει αποδεκτές τις προτεινόμενες ενέργειες για την προσωρινή λειτουργία του αεροδρομίου.

Οι επιβάτες της EasyJet θα ταξιδέψουν με ναυλωμένα από την εταιρεία λεωφορεία στην Αθήνα, απ’ όπου θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τους προορισμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ