Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Τράκαρες; Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις!

Δες τώρα όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις αλλά και τι πρέπει να αποφύγεις σε περίπτωση που εμπλακείς σε τροχαίο!


Μετακινείστε τα οχήματα που τράκαραν σε ασφαλές μέρος!

Ειδικά σε περίπτωση που το ατύχημα έγινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ.  πάνω σε κάποια στροφή) θα πρέπει να φροντίσεις εσύ αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.


Βγάλε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων!

Πριν μετακινηθούν τα οχήματα, βγάλε φωτογραφίες, ακόμα και από το κινητό σου τηλέφωνο και προσπάθησε να είναι όσο καθαρότερες γίνεται. Είναι πολύτιμες καθώς βοηθούν στο να εκτιμηθεί η υπαιτιότητα του ατυχήματος αλλά και η έκταση της ζημιάς.


Καλέστε άμεσα τη Φροντίδα Ατυχήματος!

Πρόκειται για μια ενέργεια που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες καταγραφής της δήλωσης ατυχήματος και μεταφορά του οχήματος στο συνεργείο της επιλογής σας, εφόσον εξαιτίας της σύγκρουσης το όχημά σας δεν μπορεί να μετακινηθεί. Το τηλέφωνο της (προαιρετικής) κάλυψης Φροντίδας Ατυχήματος μπορείτε να το βρείτε εύκολα καθώς αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο ασφαλιστήριο του οχήματός σας.


Πότε πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να καλέσετε την τροχαία!

Αν υπάρχει διαφωνία για τις συνθήκες του ατυχήματος ή/και τραυματισμός, ή εφόσον το άλλο εμπλεκόμενο όχημα είναι ανασφάλιστο καλέστε την τροχαία οπωσδήποτε, ούτως ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος και καταγραφή υπαιτιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ισχύει η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα.


Σε περίπτωση που η Φροντίδα Ατυχήματος δεν αναλάβει, επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου!

Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται η παραπάνω κάλυψη στο συμβόλαιο σου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την ασφαλιστική σου εταιρεία ώστε να δώσεις τις πληροφορίες που θα σου ζητηθούν ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.


Η ανταλλαγή στοιχείων με τους υπόλοιπους οδηγούς είναι αναγκαία!

Θα πρέπει να λάβεις αλλά και να δώσεις στους υπόλοιπους οδηγούς στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, αριθμός κυκλοφορίας, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, αλλά και την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σου.


Κράτησε τα στοιχεία και των μαρτύρων!

Σε περίπτωση που υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, θα πρέπει να κρατήσεις τα στοιχεία τους καθώς η περιγραφή τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο συμπέρασμα για την υπαιτιότητα του ατυχήματος.


Μην επισκευάσεις τίποτα στο αυτοκίνητό σου πριν το εξετάσει ο πραγματογνώμονας!

Πριν την επισκευή του αυτοκινήτου σου επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου για κλείσιμο ραντεβού με πραγματογνώμονα.


Τι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποφύγεις!

Εκτός όλων των παραπάνω, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση, όσο δυσάρεστη και γεμάτη ένταση κι αν είναι η κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος αλλά και μετά από αυτό.


Δεν απομακρύνεσαι ΠΟΤΕ από το σημείο του ατυχήματος!

Για τους περισσότερους, είναι κάτι το αυτονόητο το οποίο δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει, ιδίως όταν προκαλούνται μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Ότι και να έχει συμβεί, θα πρέπει να παραμείνεις στο σημείο του ατυχήματος και να ακολουθήσεις τις διαδικασίες που προβλέπονται.


ΔΕΝ χάνεις την ψυχραιμία σου!

Ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο είναι, σίγουρα, μια τραυματική εμπειρία, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτη ψυχραιμία και συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους. Η ένταση δεν βοηθά σε τίποτα, αντιθέτως, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.


ΔΕΝ φέρεσαι άσχημα στον άλλο οδηγό!

Ακόμα και σε περίπτωση που δεν φταις σε τίποτα, το αυτοκίνητό σου είναι ολοκαίνουριο ή ισχύει οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει τον εκνευρισμό σου, θα πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι ο άλλος οδηγός νιώθει εξίσου άσχημα με εσένα ή ακόμα και χειρότερα, αν προκάλεσε εκείνος το ατύχημα.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ