Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η εκδήλωση του Π.A.Σ.Γ. "Καλλιπάτειρα" στο Ολυμπιακό Μουσείο

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, το Π.A.Σ.Γ. "Καλλιπάτειρα" διοργάνωσε μια λαμπρή εκδήλωση υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με στόχο την υποστήριξη των πρωτοπόρων δράσεων του Ολυμπιακού Μουσείου. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν καλεσμένοι από τον κόσμο του αθλητισμού, του πολιτισμού, των τοπικών αρχών αλλά και πολυάριθμο κοινό που αναγνωρίζει και στηρίζει την προσφορά του μουσείου. Το α' μέρος της εκδήλωσης, που οργανώθηκε και παρουσιάσθηκε από τη Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Δρ.Κυριακή Ουδατζή, ξεκίνησε με ανασκόπηση των μεγάλων στιγμών της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων και ολοκληρώθηκε με τη συγκινητική βράβευση των Ελλήνων Ολυμπιονικών του Ρίο 2016, οι οποίοι έλαβαν βραβεία φιλοτεχνημένα από την κα Λένα Ζαχαριάδου και ζωγραφικά έργα τέχνης, ευγενική προσφορά της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδας κας Μίνας Βαλυράκη. Τη βράβευση χαιρέτησε η Δρ.Κ.Ουδατζή σημειώνοντας τη σημασία του Ολυμπισμού στην κοινωνία και δη του Ολυμπιακού Μουσείου, του φάρου των Ολυμπιακών αξιών, το οποίο εν μέσω της κρίσης αντιστέκεται και απαντά πρώτα στην πολιτισμική και ηθική κρίση της κοινωνίας. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι ειδικά στη σημερινή συνθήκη των συνεχών αναδιαρθρώσεων της ελληνικής κοινωνίας, τα μουσεία οφείλουν να είναι σταθερά προσανατολισμένα στην εκπαίδευση και στην άμεση επικοινωνία με το κοινό τους, ενώ από την αρχή της ίδρυσής του το Ολυμπιακό Μουσείο βρίσκεται σταθερά δίπλα στο πλευρό των αθλητών και των Ολυμπιονικών. Τα βραβεία στους Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη, Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρη Πετρούνια, απένειμαν ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κα Κούλα Γιαννακίδου, Συντονίστρια του Π.A.Σ.Γ. "Καλλιπάτειρα'' και τα μέλη του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Μουσείου, κ. Χρήστος Σαραντοπουλος, κ. Άκης Τσαλίκης και κ. Γιώργος Δημαρέλος. Οι Ολυμπιονίκες που λόγω αθλητικών υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, έστειλαν σύντομο χαιρετισμό και μήνυμα υποστήριξης της δράσης του Μουσείου καθώς και υπόσχεση επίσκεψης ενώ λίγο νωρίτερα, η Διευθύντρια παρέλαβε με κάθε επισημότητα τα αντικείμενα του Σπύρου Γιαννιώτη, της Άννας Κορακάκη και της Κατερίνας Στεφανίδη. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη, η οποία ευχαρίστησε το Ολυμπιακό Μουσείο για την προσφορά του στον αθλητισμό και στην παιδεία των νέων που τους μυούν στο Ολυμπιακό κίνημα και στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι».

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Πόλυ Σαρέγκου, Φωτεινή Βαβάτση, η Παραολυμπιονίκης Μαρία Τζάλλα, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Σάββας Τοπαλίδης, Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, εκπρόσωποι Δήμων και Περιφέρειας καθώς και Μέλη Αθλητικών Ομίλων και Συλλόγων της πόλης.

Οι παρευρισκόμενοι με ενθουσιασμό, αφού παρακολούθησαν τη βράβευση των Ολυμπιονικών, απόλαυσαν τις χορογραφίες από τις ομάδες ρυθμικής γυμναστικής του Α.Ο. "ΑΡΙΩΝ Πανοράματος". Η συμμετοχική παράσταση συνόδευσε τους θεατές από το αμφιθέατρο στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, όπου ακολούθησε επίδειξη Flash mob από το Λύκειο Ελληνίδων και δείπνο, συνοδεία βιολιών. Η πρωτοβουλία των δύο φορέων, Π.A.Σ.Γ. "Καλλιπάτειρα" και Ολυμπιακού Μουσείου ανοίγει μια νέα προοπτική για το μέλλον των δύο φορέων και για την ανάπτυξη κοινών δράσεων προσανατολισμένων στον αθλητισμό και δη στον πολιτισμό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ