Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ο Μπόρατ θα πληρώσει το πρόστιμο των 6… Μπόρατ

Έξι Τσέχοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Καζακστάν και θεώρησαν καλή ιδέα να εμφανιστούν στο κέντρο της πρωτεύουσας φορώντας το απίστευτο φοσφωριζέ μαγιό που φορούσε ο Βρετανός ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν υποδυόμενος τον Μπόρατ, στην ομώνυμη ταινία.

Οι έξι Τσέχοι θέλησαν προφανώς να τραβήξουν μια αναμνηστική φωτογραφία, παρά το γεγονός ότι στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εποχή.

Όμως οι τοπικοί αστυνομικοί δεν εκτίμησαν την ενέργειά τους, τους συνέλαβαν και τους επέβαλλαν πρόστιμο 22.500 τένγκε (55 ευρώ) για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Επειδη, όμως, ο Μπόρατ έχει «βάλει στον χάρτη» το Καζακστάν για εκατομμύρια θεατών της ταινίας, στη χώρα έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για το αν ορθώς επέβαλλαν το πρόστιμο οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος ο Σάσα Μπάρον Κοέν έκφρασε την επιθυμία του να πληρώσει το πρόστιμο στους έξι Τσέχους τουρίστες: «Στους Τσέχους "φίλους" μου που συνελήφθησαν: στείλτε μου λεπτομέρειες για το ποιοι είστε και αποδείξτε ότι ήσασταν εσείς και θα πληρώσω το πρόστιμό σας», έγραψε στο Facebook o Βρετανός κωμικός.

Η πρωτοβουλία αυτή του Κοέν προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις στα social media.



«Αυτοί (σσ. οι Τσέχοι) θα έπρεπε να φυλακιστούν για ένα χρόνο. Έτσι οι άλλοι θα πρέπει να παίρνουν μαθήματα», έγραψε ένας χρήστης στο Facebook.

«Πού είναι οι άνδρας της Αστάνα; Αυτός ο άνδρας (ο Μπάρον Κοέν) θα πρέπει να συλληφθεί, να τον δέσουν χειροπόδαρα και να τον σέρνουν στους δρόμους», έγραψε ένας άλλος

«Καλή κίνηση Σάσα Μπάρον Κοέν! Είναι μόνος και κάνει ότι θα έπρεπε να κάνει ολόκληρη η ομάδα μας για να προωθήσει το Καζακστάν», έγραψε ένας Καζάκος μπλόγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ