Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Τέσσερις λόγοι για να μην ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για τα οφέλη από τον ελληνικό καφέ και πράγματι όχι άδικα.

Ωστόσο εκτός από την υγεία, ο ελληνικός καφές μπορεί να έχει και άλλη οφέλη και να προσφέρει λύσεις σε μικροπροβλήματα του σπιτιού. Δείτε παρακάτω πέντε λόγους για να μην ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ...


1. Διώξτε τα μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια αγαπούν τις επιδρομές όπου υπάρχουν εστίες τροφίμων και που καλύτερα από την κουζίνα. Αν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιου είδους πρόβλημα δεν έχετε από τα αφήσετε το κατακάθι κατά τόπους μέσα στην κουζίνα, κυρίως στο διαδρομάκι που συνήθως δημιουργούν, όταν αυτό θα έχει αποξηραθεί. Υπενθυμίζουμε, πως πρέπει να γίνεται από κατακάθι σκέτου καφέ χωρίς ζάχαρη καθώς είναι αυτή η πικρή γεύση που θα τα κρατήσει μακριά.


2. Καθάρισμα τζακιού

Τζάκι Ανάψατε το τζάκι και ήρθε πλέον η ώρα για να το καθαρίσετε. Αν θέλετε όμως να το κάνετε χωρίς να εισπνέετε τη στάχτη των ξύλων κατά το σκούπισμα τότε δεν έχετε από το να ρίξετε μερικές κουταλιές από αποξηραμένο κατακάθι καφέ, πριν να ξεκινήσετε το σκούπισμα.


3. Εξαφανίστε τα λίπη

Λιπαρότητα Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα μπορείτε να περιχύσετε τα πιάτα στον νεροχύτη με το κατακάθι του καφέ αραιώνοντάς το φυσικά με νερό. Το κατακάθι θα είναι ένα υπέροχα φυσικό σκραμπ για τα πιάτα και θα βοηθήσει τα λίπη να απομακρυνθούν.


4. Χρησιμοποιήστε το σαν αποσμητικό

Είναι γνωστό ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον καφέ μέσα στο ψυγείο για να απομακρύνουμε τις δυσάρεστε οσμές. Το ίδιο όμως μπορείτε να κάνετε και σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού που εντοπίζετε μια δυσάρεστη οσμή. Η παπουτσοθήκη, για παράδειγμα, είναι μια καλή αρχή. Αφού έχει πρώτα αποξηραθεί το κατακάθι, βάλτε το σε πουγκί ή σε κάποιο μικρό μπολ, αν προέρχεται από ψιλοκομμένο καφέ, και τοποθετήστε το μέσα στην παπουτσοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ