Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Το “τάμα” του Άνθιμου εκπληρώθηκε!

Το είχε κάνει «τάμα», μάλλον, ο Άνθιμος, να χειροτονήσει, κάποια ημέρα, μητροπολίτη τον στενό συνεργάτη του στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Στέφανο Τόλιο. Το 2015 δεν τα κατάφερε, αφού ο εκλεκτός του υποψήφιος για την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, δεν τα κατάφερε να εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο.
  • Δύο έτη μετά, όμως, ο στόχος επιτεύχθηκε και ο Στέφανος Τόλιος εξελέγη μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Μήπως υπάρχει και στην Εκκλησία της Ελλάδας «επετηρίδα»; Πέρα από τη χιουμοριστική διάθεση, η στήριξη του Άνθιμου στην υποψηφιότητα του Στέφανου Τόλιου αποδείχτηκε πολύ σημαντική.
  • Και για να συνεχίσουμε το χιούμορ, ακόμα και στην εκλογή μητροπολίτη, η Θεσσαλονίκη έχει τη δύναμη να «καπελώσει» την Καβάλα. Το ευχάριστο είναι, ότι ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης κατάγεται από τον Νομό Καβάλας, αφού γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη, που αναδεικνύει άξια τέκνα. Καλώς να ορίσει στην Καβάλα, για να αναλάβει τα ποιμενικά του καθήκοντα και να συνεχίσει το έργο που έκανε στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο.
  • Οι αρχές, οι φορείς και ο λαός των Δήμων Καβάλας, Νέστου και Θάσου, θα συνεργαστούν με τον νέο ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας. Ευελπιστούμε ότι ο νέος μητροπολίτης θα στηρίξει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και θα συμμετέχει ενεργά στις διεκδικήσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
  • Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, απάντησε, πάλι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», δηλώνοντας ότι είναι η τελευταία φορά που απαντά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει τη δέσμευση αυτή. Αν και θεωρούμε ότι ο «πειρασμός», δεν θα της επιτρέψει να κρατήσει τον λόγο της. Οι ανακοινώσεις του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» είναι αιχμηρές και σε προκαλούν να τις σχολιάσεις. Αυτός είναι ο στόχος τους. Να προκαλούν συζήτηση, ώστε ο συνδυασμός να βρίσκεται συνεχώς στη δημοσιότητα. Από απόψεως ουσίας, πολύ λίγα πράγματα έως τίποτα το αξιόλογο. Δηλαδή, σε δουλειά να βρισκόμαστε, με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις.
  • Η τακτική αυτή, όμως, έχει κουράσει τα νεύρα μας, γιατί υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούμε και χάνουμε τον χρόνο με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αυτή, πράγματι, είναι παλαιού τύπου άσκηση πολιτικής. Και, δυστυχώς, για εκείνους και εκείνες που την εφαρμόζουν, είναι αναχρονιστική. Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να ενδιαφέρει τους σοβαρούς πολίτες, εάν η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» φωτογραφιζόταν μπροστά από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος»; Αυτό που μας «καίει», είναι πως θα βελτιώσουμε τις υποδομές στο λιμάνι, ώστε να πείσουμε τις εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες, να το εντάξουν στο δίκτυο των λιμανιών που είναι αφετηρία για τις κρουαζιέρες (home port). Επ’ αυτού, οι φίλοι του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωή μας» έχουν να καταθέσουν κάποια πρόταση, προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στον προβληματισμό;

Μας κοινοποιήθηκε από k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ