Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΕΙ ΑΥΛΑΙΑ  &…….
                                             ……   ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ
Η αλήθεια είναι ότι οι ετικέτες σε κάποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται. Έτσι όποια ονομασία κι αν δώσουμε σε αυτό που επιχειρούμε στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ από 8-19 Δεκεμβρίου, δεν θα αντικατοπτρίζει την δυναμική της προσπάθειας.
Μιας προσπάθειας που φιλοδοξεί να ενσωματώσει σε ένα φιλόδοξο project μια σειρά καλλιτεχνικές δημιουργίες, με σημεία αναφοράς το θέατρο, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Εμείς για οικονομία λόγου το ονομάζουμε φεστιβάλ, αν και ο όρος είναι μάλλον πολυπαιγμένος και όχι εκ των πραγμάτων αβανταδόρικος.
Είναι όμως αβανταδόρικο, απέναντι σε ένα απαιτητικό κοινό, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να θέλεις να χτίσεις ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό οικοδόμημα με πρωταγωνιστές αυτούς που χειρίζονται  τέχνες και τεχνικές. Και τις χειρίζονται αν μη τι άλλο μαστόρικα. Και επειδή το “ΑΥΛΑΙΑ πάει ΑΥΛΑΙΑ” πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, πιστεύουμε  ότι  ρεαλιστικά το «νερό έχει μπει στο αυλάκι» και εφέτος θα ξεπεραστεί κάθε προσδοκία στο αποτέλεσμα. Εξ άλλου και οι παραστάσεις μας το υπόσχονται αυτό, απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο ίσως,  μπορεί  και με διαφορετική  αισθητική οπτική, σε κάθε περίπτωση όμως  με δεδομένες καλλιτεχνικές ανησυχίες και προσανατολισμούς.

Οι παραστάσεις του 2ου Φεστιβάλ είναι οι εξής :


1. ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ
Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη απ όπου και θα κάνει πρεμιέρα συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «ΤΟ ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΕΙ ΑΥΛΑΙΑ». Τους ρόλους που αντίστοιχα ερμήνευσαν στην ταινία ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και η  Σοφία Λόρεν, ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 8,9,10,15,16,17 Δεκεμβρίου 2017.

2. STRASS
Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Τάνια Τρύπη θα μαγέψουν τους θεατές από σκηνής, με τις μουσικές τους επιλογές, τα ντουέτα τους, τα τραγούδια τους αλλά και τους απολαυστικούς καυστικούς διαλόγους που ανταλλάσσουν, σε ένα γεμάτο strass πάντρεμα του θεάτρου, του bar, του μιούζικαλ, της κωμωδίας και μίας αληθινής πρότασης για διασκέδαση!
Το Strass είναι μια μουσικό - θεατρική παράσταση που με μεγάλη δόση από χιούμορ και ευφυή κείμενα, μας ξεναγεί αρχικά σε διάσημα τραγούδια επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και θεάτρου (all that jazz, big spender, light my fire, it s men’s world, Roxanne, bang bang κ.ά.) και εν συνεχεία μας φέρνει στα καθ’ ημάς, στο ελληνικό ρεπερτόριο με μνήμες, αναμνήσεις και πολύ διάθεση για χορό, ποτό, κέφι και τραγούδι… («γερνάω μαμά», «όπα είπα λέω», «τα παιδιά του Πειραιά», «το τραμ το τελευταίο», «όταν πίνει μια γυναίκα», «ιστορία μου αμαρτία μου», «αυτή η νύχτα μένει», «μια ζωή πληρώνω», «το ροκ», «ανήκω σε μένα», «γύφτισσα μέρα», «ταμπακέρα» κ.ά.)
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 11 Δεκεμβρίου 2017

3. Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΜ
Το studio Μαυρομιχάλη τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Γερμανού Νομπελίστα συγγραφέα Χάινριχ Μπελ, παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό μυθιστόρημά του, «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κλεοπάτρα Τολόγκου και Μενέλαος Χαζαράκης.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 12 Δεκεμβρίου 2017

4.ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
Ο Κώστας Αρζόγλου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ρόλο του αδίστακτου μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα στην Πορτογαλία, τον οποίο απάγουν δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου. Μέσα από την απαγωγή του τραπεζίτη και της δικηγόρου του, η οποία παίζει ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του δράματος, ξεγυμνώνεται όλος ο βρώμικος ρόλος του τραπεζικού συστήματος και πολλών μεγαλοστελεχών του, τα οποία λειτουργούν ως η πραγματική εξουσία κατά την διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης των χωρών της Μεσογείου.
Το έργο ξεφεύγει απ’ τα στενά πλαίσια της Πορτογαλίας και αγγίζει κάθε χώρα, στην οποία οι τράπεζες οδήγησαν τους πολίτες στην ανέχεια και την φτώχεια.
Πρωταγωνιστούν, εκτός του Κώστα Αρζόγλου, η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζει όλα του τα μυστικά, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 13 Δεκεμβρίου 2017

5.FRIDA
H Φρίντα Κάλο. Οι πίνακες, τα γράμματα, το ημερολόγιό της. Οι άλλοι. Μια γειτόνισσα, μια μητέρα, μια αδελφή, ένας αγαπημένος, ένας τελωνειακός, μια φίλη, ένας μαθητής, μια νοσοκόμα. Το Μεξικό. Ένας ιδιαίτερος πολιτισμός. Ένας άλλος κόσμος. Μια παράσταση με αφορμή την διάσημη ζωγράφο. Μέσα από το δικό μας βλέμμα, η ζωή και το έργο της. Ένα άτομο επί σκηνής. Η Φρίντα. Αντιμέτωπη με το σώμα, την κοινωνία, την εποχή. Μετέτρεψε τον θάνατο από απειλή σε κίνητρο. Προσπέρασε τα εμπόδια που της έβαζαν, φύση και κοινωνία, και ο δρόμος που διάλεξε πήγαινε μόνο μπροστά. Viva! Viva! Viva! Σκηνοθεσία: Έλενα Βισέρη, Πέτρος Παπαζήσης.  Ερμηνεύει: Έλλη Χρονιάρη.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 14 Δεκεμβρίου 2017

6. Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ.
Ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα («Το μοιρολόγι της Φώκιας» «Έρως Ήρως» «Ο έρωτας στα χιόνια»), υπό τους ήχους των ψαλτάδων και μουσικών Κώστα Κωσταντάτου και Ουρανίας Πάτζιου, σε μια μουσική – θεατρική παράσταση προάγγελο  για τα Χριστούγεννα του 2017.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 18 Δεκεμβρίου 2017.

7. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ART VARIUS.
Το μουσικό σύνολο Art Various στα πλαίσια των εμφανίσεων του για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων πρόκειται να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής της Δύσης, σε έργα των Vivaldi, Corelli,Alessandro Scarlatti.
H ορχήστρα δωματίου Art Various symphonietta αποτελείται από 9 μουσικούς και το φωνητικό σύνολο του Art Various αποτελείται από 14 χορωδούς.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ 19 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακαλούμε θερμά για τη δημοσίευσή του.

Τιμές εισιτηρίων: 13€ γενική είσοδος & 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων) /    ανά παράσταση
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Θεάτρου Αυλαία, 2310237700
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 6986713300 Δαϊνά Άσπα6934115555

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ