Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Στον τόπο που γεννήθηκα...Νέα παραγωγή στο Άγκιστρο Σερρών!

Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε με νέα ομάδα παραγωγής και τελευταίας τεχνολογίας τεχνολογικά μέσα μας καλεί όλους στην νέα εποχή ! Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 13:00 γνωρίζουμε το Άγκιστρο Σερρών. Ανακαλύπτουμε την «άλλη» Ελλάδα … της ανεξάντλητης φύσης, της ιστορίας που συνεχίζει να συγκινεί, των γεύσεων που συναρπάζουν και της χαλάρωσης που αναζωογονεί τις αισθήσεις.

Μέσα από μια φρέσκια ματιά η εκπομπή ενημερώνει για την ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Στο Άγκιστρο άλλωστε βρίσκεται και το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας.

Μαθαίνουμε για το Ιχθυοτροφείο Πέστροφας, ένα από τα παλαιότερα στην Μακεδονία.

Στον τόπο αυτό από το 2016 το Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού Αgkistro Action της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άγκιστρο Δράση, προσφέρει ποικίλες εναλλακτικές δράσεις στο βόρειο τμήμα των Σερρών, το οποίο χαρακτηρίζεται από την έντονη φύση και την πλούσια ιστορία.

Επισκεπτόμαστε τα υψώματα επάνω από το Άγκιστρο, όπου υπάρχουν παροπλισμένα πλέον τα οχυρά Καρατάς και Κάλη, της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά».

Η κάθοδος στις υπόγειες σκοτεινές και δαιδαλώδεις στοές των οχυρών, ολόκληρη η «Γραμμή Μεταξά» έχει χαρακτηριστεί κατασκευαστικό θαύμα της σύγχρονης Ελλάδας, αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αξίζει να τη ζήσετε.

Οι μνήμες των ημερών που πάτησε η γερμανική μπότα στη περιοχή είναι ακόμα ζωντανές και οι παλιοί κάτοικοι τις μοιράζονται μαζί μας

Ο δραστήριος Λαογραφικός Όμιλος του χωριού, παρουσιάζει τις δράσεις του ενώ με μια πολύ καλή νοικοκυρά θα φτιάξουμε δυο απλές αλλά πεντανόστιμες συνταγές, ώστε με γεμάτο το στομάχι να χορέψουμε στους ρυθμούς του πολιτιστικού συλλόγου “Νέου Πετριτσίου”.

Αυτή την Κυριακή 29/10 στις 13:00 , έχει χωριό! Στην 4Ε . Πάμε Άγκιστρο ενώ τα γυρίσματα ΤΩΡΑ ξεκινούν σε όλη την Ελλάδα !

Σε επανάληψη την τετάρτη 1/11 στις 16:45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ