Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Σεμινάριο για τις σχιστίες την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Το ΓΝ Παπαγεωργίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Διεπιστημονικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με τίτλο «Cleft Lip and/or Palate: From Uterus to Adolescence», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Οκτωβρίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Το σεμινάριο, που έχει διεθνή συμμετοχή, διοργανώνουν η Β΄ Κλινική Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ στο ΓΝ Παπαγεωργίου, το ΑΠΘ και ο European Cleft Organisation (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τις Σχιστίες), με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα».

Στο επίκεντρο του σεμιναρίου θα βρεθούν οι σχιστίες, που αποτελούν συνήθεις γενετικές μορφολογικές ανωμαλίες και οφείλονται στην ατελή διαμόρφωση των μαλακών και σκληρών ιστών του στόματος κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα επικεντρώσουν στις συχνότερες μορφές, την σχιστία του χείλους (λαγωχειλία) και την σχιστία της υπερώας (λυκόστομα), που χαρακτηρίζονται από ασυνέχεια στην δομή των ιστών στην περιοχή του μέσου του προσώπου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, οι σχιστίες εκτός από τις εμφανείς δυσμορφίες προκαλούν και λειτουργικά προβλήματα στη διατροφή, την ομιλία, την ακοή, την αναπνοή κ.α., ενώ δεν συνδέονται με προβλήματα νοητικής υστέρησης, εκτός αν παρουσιαστούν στα πλαίσια κάποιου συνδρόμου οπότε μπορεί να επηρεάσουν και τη νοητική λειτουργία.

Οι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναφερθούν σε ζητήματα όπως η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση των σχιστιών, που ξεκινά τους πρώτους μήνες της ζωής του εμβρύου και μπορεί να διαρκέσει μέχρι την εφηβεία, απαιτώντας χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες θεραπείες.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί. Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο http://www.papageorgiou-hospital.gr/c1/index.php?option=com_content&view=article&id=608&Itemid=554&lang=el


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ