Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Οι 10 εντολές της φτηνότερης ασφάλισης αυτοκινήτου!

Ξεκίνα να πληρώνεις χαμηλότερα ασφάλιστρα με σωστή έρευνα, πληρωμή με πιστωτική και 8 άλλες απλές μεθόδους!


Κάνε σωστή έρευνα αγοράς!

Κάνε μία έρευνα αγοράς και δες μήπως ο ανταγωνισμός μπορεί να σου δώσει περισσότερες παροχές με λιγότερα χρήματα.


Επίλεξε τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεσαι!

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι ανάγκες μας σχετικά με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας. Για παράδειγμα πλέον κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα οχήματα για αυτό καλό θα ήταν να έχουμε κάλυψη από ανασφάλιστο.
Από την άλλη αν έχεις καινούργιο αμάξι δεν χρειάζεσαι οδική βοήθεια απαραίτητα αφού συνήθως παρέχεται από την αντιπροσωπεία. Βέβαια, ο καθένας ξέρει καλύτερα από τους άλλους τις δικές του ανάγκες, επομένως προσαρμόζεις αναλόγως τις καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου σου.


Μελέτησε και όρισε σωστές κλίμακες απαλλαγής!

Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής ενός ασφαλίστρου παίζουν οι κλίμακες απαλλαγής, όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο. Όρισε αυτή που δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος της ασφάλισης, σύμφωνα με το δικό σου πορτοφόλι.


Δες αν δικαιούσαι έκπτωση!

Πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται εκπτώσεις (δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι, άνεργοι κλπ.). Μάλιστα κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Ψάξ το!


Όριζε πάντα την τρέχουσα τιμή αγοράς!

Πάντα να ασφαλίζεις το όχημά σου στην τρέχουσα τιμή της αγοράς όχι υψηλότερη. Έτσι μειώνεται αρκετά το κόστος ασφάλισης.


Η προσεκτική οδήγηση ανταμείβεται!

Όποιος προκαλεί ατύχημα το… πληρώνει. Από την άλλη όποιος δεν προκαλεί ατυχήματα επιβραβεύεται. Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.


Επίλεξε μεγάλη διάρκεια ασφάλισης!

Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι 3%-5% πιο χαμηλά από αυτά με εξάμηνη ή τρίμηνη διάρκεια.


Συγκέντρωσε όλα τα ασφαλιστήρια σου στην ίδια εταιρεία!

Μερικές ασφαλιστικές προσφέρουν έκπτωση σε όσους έχουν πολλά οχήματα ή πακέτα ασφάλισης (σπίτι, όχημα, υγείας) στην ίδια εταιρεία.


Προμηθεύσου αντικλεπτικό εξοπλισμό!

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση σε αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με αντικλεπτικό σύστημα, καθώς έχουν μειωμένες πιθανότητες να κλαπούν.


Χρησιμοποίησε την πιστωτική σου κάρτα!

Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν επιπλέον έκπτωση στο ασφαλιστήριό σας αν πληρώνεις με πιστωτική κάρτα.


Μας κοινοποιήθηκε από autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ