Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Αυτά είναι τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα! – Μην τα ξαναφάτε ποτέ!

Ποιες είναι οι 10 τροφές που μπορούν ευκολότερα να προκαλέσουν καρκίνο αφού περιέχουν καρκινογόνες ουσίες;

Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε. Πολύς λόγος έχει γίνει προκειμένου να προληφθούν διάφορες μορφές του και η διατροφή φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο. Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν καρκίνο και περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.


Πόπκορν

Μπορεί να είναι πιο βολικές, αλλά οι έτοιμες σακούλες πόπκορν είναι γεμάτες χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα πόπκορν ως “πιθανώς” καρκινογόνο ή πιθανώς σχετιζόμενο με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Επιπρόσθετα, έρευνες δείχνουν ότι το χημικό συστατικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα πόπκορν σχετίζεται με τον καρκίνο των πνευμόνων.


Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)

Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφών από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.


Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένες τροφές μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!


Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.


Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.


Σολομός ιχθυοτροφείου

Σύμφωνα με έρευνες, ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο. Ο σολομός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια τροφή που καλό είναι να αποφεύγετε.


Trans λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένατρόφιμα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται.


Προιόντα τύπου κόλα

Τα αναψυκτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνουν το pH του σώματος και ταΐζουν τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτα ζάχαρη και χημικά. Κάποια συγκεκριμένα χημικά, όπως το χρώμα καραμέλας και το παράγωγό του 4-μεθυλιμιδαζόλιο -έχει αποδειχθεί σε έρευνες- ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.


Φαγητά και αναψυκτικά διαίτης

Τα φαγητά και τα αναψυκτικά διαίτης φαίνεται πως κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό! Πρόσφατα έγινε έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε είκοσι μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν, επίσης, συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου, όπως αναφέρει το strange.


Επεξεργασμένο αλεύρι

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.



Κοινοποίηση Φραγκούλη Φράγκου
ανάρτησης pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ