Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

“VOLTΑΡΩ”: ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει μια πρωτότυπη, διαδραστική εκδήλωση με τον τίτλο «Volτάρω» και κεντρικό θέμα την ηλεκτροκίνηση, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κουλτούρας στον τομέα των μετακινήσεων και την κοινωνική συμμετοχή για μια καθαρή, οικονομικά βιώσιμη ενέργεια και τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε όλοι μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας σε βιώσιμες πόλεις», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει ένα καλαίσθητο, πολύχρωμο δρώμενο, με αφετηρία τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου και κατάληξη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να… Volτάρουν ανάμεσα σε ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, drones και σκάφη που κινούνται, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Οι επισκέπτες θα μπορούν να «εξερευνήσουν» τα οχήματα με τη βοήθεια ειδικών στην ηλεκτροκίνηση, που θα εξηγούν τη λειτουργία τους και θα απαντούν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα στο τέλος της εκδήλωσης.

Βασική επιδίωξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινότητα των πόλεων και την αειφόρο ανάπτυξη, παράλληλα με το νομοθετικό κενό, την απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής στο συγκεκριμένο τομέα και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη στη χώρα μας για την ευρεία χρήση καθαρών και φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pkm.gov.gr/voltaro/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ