Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα σε εποπτεία και μετά το μνημόνιο

Επειτα από τον Τόμας Βίζερ και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία για αρκετά χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, που τη Δευτέρα θα βρεθεί στην Αθήνα, δήλωσε στα «Νέα»:

«Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης, όπως έγινε σε Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρο. Θα έχουμε πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα, τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής».

Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Τόμας Βίζερ αυτή την εβδομάδα, «προσγείωσαν» με τις δηλώσεις τους το Μαξίμου, για τα περί «καθαρής εξόδου». Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του EuroWorking Group- ο οποίος επίσης έρχεται στην Αθήνα τη Δευτέρα- είχε αναφερθεί σε εποπτεία πιο «έντονη»- τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια- σε σύγκριση με την Ιρλανδία.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι η βιωσιμότητα θα εξεταστεί στο τέλος του προγράμματος και «αν είναι αναγκαίο και εφόσον η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα προχωρήσουμε σε ό,τι χρειάζεται να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ