Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εξάρθρωση σπείρας διακινητών λαθραίων τσιγάρων στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συνελήφθησαν χθες (Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2017) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, 33χρονος ημεδαπός  και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28 και 39 ετών κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε οι ανωτέρω είχαν συστήσει, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, η οποία διακινούσε ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, o 33χρονος προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και  δεν ήταν επικολλημένη η ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τις μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια προμήθευε τους δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες οι οποίοι διέθεταν προς πώληση τα καπνικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες (12/09/2017) στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τα τρία μέλη της ομάδας ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, οχήματα και την αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 16.890 πακέτα τσιγάρων,
  • 1.055 ευρώ,
  • 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία,
  • δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.
  • Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι εκτιμώνται συνολικά στις 75.000 ευρώ.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Γ΄ Τελωνείο Ειδικού φόρου κατανάλωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών ενώ τα κατασχεμένα αυτοκίνητα στο Ά Τελωνείο Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ