Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Όλοι εναντίον του… ΟΤΕ στην συνδρομητική τηλεόραση

Μέχρι και χθες, οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης είχαν δύο επιλογές: ή το πακέτο της Nova ή το πακέτο του ΟΤΕ. Η επόμενη ημέρα όμως θα είναι εντελώς διαφορετική. Η FORTHnet προχώρησε σε εμπορικές συμφωνίες τόσο με την Vodafone όσο και με την Wind προκειμένου και οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του ΟΤΕ να ενσωματώσουν το αθλητικό περιεχόμενο της Nova στο δικό τους πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης. Έτσι, ο ανταγωνισμός θα ενταθεί καθώς ο υποψήφιος συνδρομητής θα δέχεται «επίθεση» από τέσσερις διαφορετικές εταιρείες αντί για δύο για την συνδρομητική τηλεόραση.

Το πόσο σκληρός θα είναι ο ανταγωνισμός και το πόσοι θα πειστούν θα γίνουν συνδρομητές –αυτή τη στιγμή είναι περίπου ένα εκατομμύριο- σε πολύ μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την τιμολογιακή πολιτική. Και οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα ενσωματώσουν τα αθλητικά της Nova στο δικό τους τηλεοπτικό περιεχόμενο και θα το πουλήσουν ως «πακέτο» με τις υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet. Λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί προς το παρόν. Η Vodafone φαίνεται να είναι πιο κοντά στις ανακοινώσεις τιμολογιακής πολιτικής ενώ θα ακολουθήσει και η Wind.

Οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της FORTHnet με την Vodafone και την Wind –οι οποίες σημειωτέον διατηρούν τη μετοχική τους συμμετοχή στην εταιρεία- δεν ανακοινώθηκαν. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι για την FORTHnet το χονδρεμπόριο θα αποτελέσει μια καινούργια πηγή εσόδων στην προσπάθεια να αποσβεστούν τα εκατομμύρια που διατέθηκαν για την απόκτηση των δικαιωμάτων τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του basket.

Το κανάλια Novasports μεταδίδουν αποκλειστικά το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague καθώς και το Basketball Champions League. Παράλληλα, προβάλλουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Γαλλίας και Ολλανδίας, την Championship Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup Αγγλίας, τα Κύπελλα Ιταλίας και Γερμανίας, καθώς και τους τελικούς Κυπέλλου Ισπανίας αλλά και πλήθος άλλων κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, όπως είναι το φημισμένο τουρνουά τένις Wimbledon.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ