Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Προετοιμάζεται το πρώτο πρωτάθλημα Εθνών

Σε ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2018, λίγο μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, ξεκινάει το «Πρωτάθλημα των Εθνών» ή διαφορά UEFA National League, η νέα διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Το νέο τουρνουά δεν αυξάνει τους αγώνες, αλλά τροποποιεί μόνο το πρόγραμμα: λιγότεροι φιλικοί, περισσότεροι επίσημοι  αγώνες και περισσότερα τηλεοπτικά δικαιώματα για ομοσπονδίες, στόχος του Μισέλ  Πλατινί όταν παρουσίασε τη νέα ιδέα. Ο μηχανισμός είναι λίγο περίπλοκος, αλλά θα είναι θεαματικό τουρνουά, ιδιαίτερα όταν φτάσει στους τελικούς τέσσερις. Σχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα η Uefa στη Γενεύη.

Οι 55 εθνικές ομάδες της ηπείρου μας θα χωριστούν σε 4 γκρουπ  (1, 2, 3, 4) με σύστημα προβιβασμού και υποβιβασμού. Στο 1ο θα πάνε οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία  και στο 4ο εκείνες με την πιο χαμηλή. Οι δύο πρώτοι όμιλοι θα αποτελούνται από τέσσερα γκρουπ των τριών ομάδων, ο τρίτος θα έχει ένα γκρουπ των τριών και τρία των τεσσάρων και ο τέταρτος θα αποτελείται από τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων. Οι ομάδες θα πάρουν θέση ανάλογα με την βαθμολογία που έχουν στην UEFA στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Οι τέσσερις πρώτες, θα προκρίνονται την τελική φάση, ενώ θα συμμετάσχουν το Μάρτιο του 2020 σε αγώνες play-off για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 . Η κλήρωση  της νέας διοργάνωσης θα γίνει στη Λωζάνη στις 24 Ιανουαρίου 2018


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ