Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ατομικό «μαύρο κουτί» για στρατιώτες

Ο Αυστραλός υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Κρίστοφερ Πάιν, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Άμυνας και δύο εταιρειών με σκοπό την ανάπτυξη ενός ατομικού «μαύρου κουτιού» για στρατιώτες- στο πρότυπο των συσκευών στα αεροπλάνα που καταγράφουν τις λειτουργίες τους (flight recorders- καταγραφείς πτήσης).

Οι δύο εταιρείες θα λάβουν χρηματοδότηση 700.000 δολαρίων από το Next Generation Technologies Fund για την ανάπτυξη της συσκευής. Όπως ανέφερε ο Πάιν σχετικά με το «μαύρο κουτί» (ο όρος που χρησιμοποιείται σε σχετική ανακοίνωση του αυστραλιανού υπουργείου Άμυνας είναι «Flight Recorder», ακριβώς όπως και οι συσκευές στα αεροπλάνα) θα πρόκειται για ένα σύστημα που φοριέται από τον στρατιώτη, με σκοπό την καταγραφή σημαντικών δεδομένων στο πεδίο της μάχης, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ως πομπός εκτάκτου ανάγκης, αποσκοπώντας στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει βοήθεια σε στρατιώτες που έχουν χτυπηθεί.

«Οι δείκτες επιβίωσης των απωλειών στο πεδίο της μάχης συνδέονται στενά με τους χρόνους ανταπόκρισης, και το μαύρο κουτί θα επιτρέπει τον ταχύ εντοπισμό και παροχή βοήθειας» είπε σχετικά ο Πάιν- προσθέτοντας πως «επιπλέον στη λειτουργία ως πομπού θέσης, τα δεδομένα που καταγράφονται από το Flight Recorder θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των επιδόσεων του εξοπλισμού και των προστατευτικών μέσων των στρατιωτών».
Οι δύο εταιρείες που εμπλέκονται είναι η Myriota, startup του χώρου των τηλεπικοινωνιών, και η εταιρεία wearable τεχνολογίας ImeasureU. Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του αυστραλιανού υπουργείου Άμυνας, όταν η συσκευή αυτή αναπτυχθεί πλήρως, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, της αστυνομίας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ