Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κουρουμπλής σε Τσίπρα: «Αν με φας, ανεξαρτητοποιούμαι…»

Σε ιδιότυπη ομηρία έχει θέσει με τη στάση του την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε από την πρώτη κι όλας στιγμή να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τον συνεργάτη του, ο κ. Κουρουμπλής όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να υπακούσει στις εντολές του πρωθυπουργού, αλλά απεναντίας,
και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, φέρεται να έχει απαντήσει στο καθολικό αίτημα για παραίτηση με την εξής φράση: «Εγώ δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Αν όμως αποτολμήσει ο Τσίπρας να με "φάει", τότε θα ανεξαρτητοποιηθώ…».

Το τελεσίγραφο του Κουρουμπλή έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το Μέγαρο Μαξίμου, αφού σε καμία των περιπτώσεων στην παρούσα συγκυρία δεν έχει την πολυτέλεια να καταγράψει απώλειες σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι η παραμονή του υπουργού Ναυτιλίας στην κυβέρνηση κάνει τεράστια ζημιά προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, από τη στιγμή που ο κ. Κουρουμπλής αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το χαρτί της ανεξαρτητοποίησης, γίνεται αντιληπτό ποιος έχει το πάνω χέρι στο ενδοκυβερνητικό power game.

Η ιστορία αναμένεται να έχει αρκετά ακόμη επεισόδια, αφού εκτός από το καθολικό αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την παραίτηση Κουρουμπλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογο αίτημα διατυπώνεται και από στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτική, άλλωστε, του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η στάση που έχουν επιλέξει να κρατήσουν μέσα ενημέρωσης που εκφράζουν με απόλυτη πιστότητα τη «γραμμή» του Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ