Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Έδρα Θουκυδίδης: Οι εξελίξεις στον διεθνή περίγυρο της χώρας Ιούλιος-Αύγουστος 2017

Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Ιουλίου-Αυγούστου 2017 της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών ΓΕΕΘΑ Θουκυδίδης. Η ερευνητική ομάδα της Έδρας με επικεφαλής τον Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη μελέτησε την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μεταξύ άλλων τη δίκη για το πραξικόπημα, τον ανασχηματισμό, τις οικονομικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, αλλά και την εξωτερική της πολιτική με έμφαση στη Μέση Ανατολή, τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, την κρίση στο Κατάρ, τις σχέσεις με την Ε.Ε., τις χώρες της Ευρώπης, και με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η αγορά των S-400 από τη Ρωσία, και οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ιράν και την Κίνα απασχόλησαν τους ερευνητές της Έδρας.

Ακόμη, η Έκθεση αναφέρεται στο Ισραήλ, σχετικά με την «κρίση της πλατείας των Τεμενών» και τις εξελίξεις στη Συρία. Το Κυπριακό και τα ενεργειακά και αμυντικά δίκτυα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν, επίσης ζητήματα στα οποία η ερευνητική ομάδα της Έδρας Θουκυδίδης έστρεψε την προσοχή της. Τέλος, στην έκθεση αναλύονται οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, η εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και οι σχέσεις με Βουλγαρία και Ελλάδα.

Η διμηνιαία Έκθεση της Έδρας Θουκυδίδη αποτελεί χρήσιμη πηγή για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ερευνητές της στρατηγικής, των διεθνών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και δημοσιογράφους.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ.

Η ιστοσελίδα της Έδρας Θουκυδίδη: http://thucydides.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ