Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα 11 φρούτα που περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη

Η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης που καταναλώνουμε είναι μια καλή ιδέα, αλλά η εφαρμογή της είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Και μπορεί να έχετε κόψει τις επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλλά υπάρχουν και άλλες πλούσιες πηγές ζάχαρης όπως τα φρούτα.

Ενώ τα φρούτα περιέχουν επίσης πολλά άλλα υγιή θρεπτικά συστατικά, ορισμένες ποικιλίες είναι υψηλότερες στη ζάχαρη από άλλες. Μάθετε ποια φρούτα είναι χαμηλότερα σε περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, χωρίς να σπάσετε το... φράγμα της υπερβολής.

1. Λεμόνια (και limes)
Πλούσια σε βιταμίνη C, τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα (limes) είναι αρκετά ξινά φρούτα. Δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη (μόνο ένα γραμμάριο ή δύο ανά λεμόνι) και είναι η τέλεια προσθήκη σε ένα ποτήρι νερό για να σας βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξή σας.

2. Σμέουρα
Με μόνο πέντε γραμμάρια - λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού - ζάχαρης ανά φλιτζάνι και πολλές ίνες για να σας χορτάσουν, τα σμέουρα είναι ένα από τα πολλά καταπληκτικά φρούτα για να βάλετε στη λίστα σας.

3. Φράουλες
Οι φράουλες είναι γευστικότατες και περιέχουν λίγη ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι ακατέργαστων φράουλων έχει περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης, και ταυτόχρονα πάνω από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C.

4. Βατόμουρα
Τα βατόμουρα έχουν επίσης μόνο επτά γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Ως μπόνους, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε φυτικές ίνες.

5. Ακτινίδια
Αυτά τα περίεργα πράσινα φρούτα θεωρούνται τεχνικά μούρα!. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχουν λίγη ζάχαρη - με μόλις έξι γραμμάρια ανά ακτινίδιο. Μπορείτε να βρείτε ακτινίδια όλο το χρόνο στο μανάβικο.

6. Γκρέιπφρουτ
Ένα άλλο εσπεριδοειδές που μπορεί να μπει στη λίστα σας είναι το γκρέιπφρουτ. Μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα υπέροχο πρωινό με μόλις εννέα γραμμάρια ζάχαρης σε κάθε φρούτο.

7. Αβοκάντο
Αν και δεν είναι ακριβώς το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα φρούτα, τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική λύση. Ένα ολόκληρο ωμό αβοκάντο έχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρης. Τα αβοκάντο έχουν πολλά από τα υγιή λίπη, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μην αισθάνεστε πείνα.

8. Καρπούζι
Τα καρπούζια είναι καλοκαιρινά φρούτα. Μπορούν να φαίνονται σαν μια απόλαυση αφού είναι πολύ γλυκά, αλλά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Ένα ολόκληρο φλιτζάνι κομμένο καρπούζι έχει κάτω από 10 γραμμάρια ζάχαρη. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή σιδήρου.

9. Πεπόνια (αργείτικα)
Οφείλουν το πορτοκαλί χρώμα τους σε υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Ένα φλιτζάνι αυτό το υπέροχο πεπόνι περιέχει λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης και υψηλή θρεπιτική αξία.

10. Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα γλυκό σνακ χωρίς όλες τις θερμίδες και τη ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύετε τη λήψη βιταμίνης C. Ένα τυπικό πορτοκαλί πορτοκαλί έχει περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρης ανά φρούτο και λιγότερες από 70 θερμίδες.

11. Ροδάκινα
Τα ροδάκινα μπορούν να είναι εξαιρετικά γλυκά, αλλά περιέχουν λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης ανά φρούτο.

Φυσικά, όλα τα φρούτα περιέχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα ζαχαρούχα επεξεργασμένα σνακ. Οπότε, έτσι κι αλλιώς, να τα προτιμάτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ