Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 10 πιο παράλογοι νόμοι των ΗΠΑ -Για γέλια και για κλάματα

Το νέο βιβλίο της φωτογράφου Olivia Locher «I Fought the Law» [Εκανα παράβαση νόμου] ενδιαφέρεται για τους παράλογους και άχρηστους νόμους που υπάρχουν παντού στις ΗΠΑ.

Η φωτογράφος ενδιαφέρθηκε να αναζητήσει τον πιο περίεργο νόμο στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και συνειδητά παρέβη το νόμο μπροστά στον φωτογραφικό της φακό. Τα αποτελέσματα δίνουν μια κωμική ματιά στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ.
«Ολα άρχισαν με ένα χωνάκι παγωτού. Ενας φίλος μου είπε ότι είναι παράνομο στην Αλαμπάμα να έχεις ένα χωνάκι παγωτού στην πίσω τσέπη του παντελονιού σου. Το σκέφτηκα καιρό και αποφάσισα να κάνω ένα φωτογραφικό ταξίδι. Οσο φωτογράφιζα, τόσο το σχέδιό μου μεγάλωνε. Ενδιαφέρθηκα πραγματικά γι'αυτούς τους παράλογους νόμους και τελικά το βιβλίο μου I Fought the Law έγινε ένα βιβλίο άχρηστων γεγονότων», δήλωσε η φωτογράφος στο BuzzFeed News.
«Το πιο περίεργο είναι ότι αυτοί οι νόμοι που καθιερώθηκαν τον περασμένο αιώνα βρίσκονται ακόμη σε ισχύ. Για παράδειγμα, ξέρετε ότι στη Νέα Υόρκη υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει τον χορό; Στο New Hampshire υπάρχει νόμος που λέει ότι δεν μπορείτε να χτυπάτε το πόδι στο ρυθμό της μουσικής. Και οι δύο αυτοί νόμοι δημιουργήθηκαν για τα καμπαρέ. Επέβαλαν στα κλαμπ και τα μπαρ να έχουν ειδικές άδειες αν θέλουν να έχουν πολλά άτομα που χορεύουν ταυτόχρονα. Στη Νέα Υόρκη αυτός ο νόμος ισχύει από το 1926. Η αστυνομία τον χρησιμοποιεί συχνά, όταν θέλει να κλείσει ένα μαγαζί, απίστευτο ε;»
«Πολλοί νόμοι ισχύουν ακόμη γιατί απλά η διαδικασία κατάργησής τους απαιτεί πολλές προσπάθεις και χρήματα. Κάποιοι άλλοι παραμένουν επίκαιροι: όπως για παράδειγμα, στη Μασαχουσέτη, ένας νόμος που πέρασε το 2014 σε καταδικάζει αν πάρεις μια φωτογραφία κάτω από τη φούστα κάποιας χωρίς τη θέλησή της. Κι αυτό γιατί υπήρξε μια τεράστια «επιδημεία» στο μετρό ματάκηδων που έπαιρναν φωτό γυναικών κάτω από τη φούστα. Επειδή δεν υπήρχε σχετικός νόμος, ο δικαστής αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα του με έναν πολύ λεπτομερή νόμο.
Τα πρόσωπα που βρίσκονται στις φωτογραφίες μου είναι φίλοι και συγγενείς».
Στο Wisconsin, είναι παράνομο να σερβίρουν τα καταστήματα τάρτες μήλου χωρίς τυρί.
Στην Τζόρτζια απαγορεύονται τα πικ νικ στα νεκροταφεία.
Στην Αλαμπάμα είναι παράνομο να έχεις ένα παγωτό χωνάκι στην πίσω τσέπη.
Στο Delaware, είναι παράνομο να πίνεις άρωμα.
Στην Indiana, είναι παράνομο για έναν άνδρα να έχει στήση σε δημόσιο χώρο
Στην Βιρτζίνια κινδυνεύετε με πρόστιμο αν φτύσετε έναν γλάρο
Στην Nevada, είναι παράνομο να βάλεις αμερικανική σημαία πάνω σε σαπούνι
Στην Minnesota, είναι παράνομο να διασχίσεις τα σύνορα της πολιτείας με ένα πουλί στο κεφάλι
Στο Oregon, απαγορεύεται να γυμνάζεσαι την ώρα που οδηγείς αυτοκίνητο στον εθνικό
Στο Ohio, είναι παράνομο να γδύνεσαι μπροστά στον πίνακα ενός άντρα.
Υπάρχουν κι άλλοι παράλογοι νόμοι στο βιβλίο της Olivia Locher:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ