Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η Toyota φροντίζει για τα δάχτυλά μας

Πόσες και πόσες φορές μας έχουν πέσει κέρματα ή ότι άλλο χωράει, από το κενό μεταξύ του καθίσματος του οδηγού και της κεντρικής κονσόλας του αυτοκίνητου με αποτέλεσμα να μην χωράει το χέρι μας να τα πιάσει; Η απάντηση σίγουρα είναι, πολλές. Η Toyota λοιπόν φροντίζει για αυτό.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία εκατομμυρίων οδηγών που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, έχει καταθέσει στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, αίτηση για την κατοχύρωση μιας πατέντας, που θα δίνει τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Toyota εργάζεται πάνω στη δημιουργία μιας συσκευής, η οποία ενσωματώνει ένα αγωγό, που βρίσκεται ανάμεσα στο κάθισμα και την κεντρική κονσόλα και ο οποίος συνδέεται με έναν διακόπτη που αλλάζει τη γωνία του αγωγού, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο σε οποιαδήποτε αντικείμενα που μπορεί να πέσουν στο συγκεκριμένο σημείο να γλιστράνε χάρη σε ένα συγκεκριμένο χώρο ακριβώς κάτω από τα καθίσματα.

Πιο απλά δηλαδή μέσω του μηχανισμού, θα ανασηκώνεται ο χώρος κάτω από το κάθισμα, με αποτέλεσμα το αντικείμενο να γλιστρά, σε σημείο που θα μπορεί ο οδηγός να το πιάσει.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν οι Ιάπωνες σκοπεύουν να φέρουν άμεσα αυτό το σύστημα στην αγορά, ωστόσο ακούγεται πάρα πολύ καλό κυρίως για τα δάχτυλά μας.







Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ