Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Tιμή ρεκόρ για αφίσα της Καζαμπλάνκα

Το μοναδικό αυθεντικό σωζόμενο πόστερ της θρυλικής ταινίας δημοπρατήθηκε έναντι 478.000 δολαρίων
Το μοναδικό αυθεντικό σωζόμενο πόστερ της θρυλικής ταινίας «Καζαμπλάνκα» πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών.



Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions και προσέλκυσε πολλούς συλλέκτες βίντατζ πόστερ ταινιών, το συγκεκριμένο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και δημοπρατήθηκε έναντι 478.000 δολαρίων.

Το πόστερ δημιουργήθηκε το 1946 και είναι ιταλικό. Δημιουργήθηκε δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη προβολή της ταινίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ένας συλλέκτης στο Λονδίνο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ' Ράιχ.

Έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Ακόμα και σήμερα κατατάσσεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ