Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Συναγερμός για την επικίνδυνη διαδικτυακή τρέλα που προκαλεί εγκαύματα. Salt and Ice Challenge

Μία νέα διαδικτυακή δοκιμασία μετά την «Μπλε φάλαινα»,έχει κάνει την εμφάνισή της στο internet και προβληματίζει επιστήμονες αλλά και γονείς.

Για το νέο αυτό διαδικτυακό φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον τελευταίο καιρό άρχισε να γίνεται δημοφιλές και στην Ευρώπη ενημερώνει τους γονείς και γενικότερα τους πολίτες το CSI Institute του υποστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, με δελτίο τύπου που δημοσίευσε.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Salt and Ice Challenge», και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube.

Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.

Πιο αναλυτικά, οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού.

Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Το «Salt and Ice Challenge», έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των ευρωπαϊκών χωρών.

Το CSI Institute, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία.

Η ανακοίνωση – προειδοποίηση αναρτήθηκε από τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Μανώλη Σφακιανάκη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ