Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Reuters: Αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο

«Κόκκινο» χτυπάει το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με τη συνδρομή αμερικανικών βομβαρδιστικών την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα F-35B, καθώς και μαχητικά της Νότιας Κορέας πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Φωτογραφίες του Associated Press δείχνουν τη στιγμή που οι βόμβες των πολεμικών αεροσκαφών «ϐρίσκουν» το στόχο τoυς. Ουσιαστικά, ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα πραγματοποίησαν μια προσομοίωση «χειρουργικής» στρατιωτικής επέμβασης σε θέσεις-κλειδιά εχθρικών εγκαταστάσεων.



Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Ταεμπαέκ Πίλσουνγκ στην νοτιοανατολική επαρχία της Γκάνγκγουον, περίπου πέντε ώρες από τη Σεούλ. Η στρατιωτική αυτή κίνηση ισχύος, που πραγματοποιείται μόλις δύο ημέρες μετά από την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, «κλείνει» ουσιαστικά την ετήσια κοινή άσκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων.



Η Βόρεια Κορέα έχει πολλάκις καταδικάσει τις στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, που συνήθως περιορίζονται σε προσομοιώσεις σε υπολογιστές, ισχυριζόμενη ότι είναι ουσιαστική μια προετοιμασία εισβολής.

Αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας της Νότιας Κορέας δήλωσε στο CNN ότι η άσκηση σχεδιάστηκε για να «απαντήσει» στις επανειλημμένες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από πλευράς της Βόρειας Κορέας αλλά και την ανάπτυξη του πυρηνικού του προγράμματος.

Με τη σειρά του, ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από το Γκουάμ ενώ τα τέσσερα stealth από την βάση του Αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών στην Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ