Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Raikkonen: «Αυτός είναι ο επόμενος σταρ της F1»

Στις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης της Formula 1 στην Ουγγαρία, έλαβε μέρος με την ομάδα της Scuderia Ferrari ένας 19χρονος, ο οποίος μάλιστα ήταν ο ταχύτερος όλων την πρώτη μέρα του τεστ.



Πρόκειται για τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της F1, συμπληρώνοντας 98 γύρους πίσω από το τιμόνι της SF70H. Ο μικρός ανήκει στην ακαδημία οδηγών της Ferrari και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της F2. Μάλιστα, είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας πέντε νίκες σε επτά αγώνες και διαφορά 50 βαθμών από τον δεύτερο.



Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα της Sauber για μία θέση οδηγού το 2018. Η ελβετική ομάδα είναι πλέον θυγατρική της Ferrari και ουσιαστικά θα αποτελέσει την junior team της Scuderia στην F1. Εκεί θα αγωνίζονται ταλέντα από την οικογένεια της ιταλικής ακαδημίας, προκειμένου να προετοιμαστούν για την πρώτη ομάδα.



Ο Kimi Raikkonen, παρακολούθησε τον Charles Leclerc στην πίστα του Hungaroring και είναι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσει το επόμενο μεγάλο αστέρι του σπορ. «Είναι δύσκολο να έρχεσαι και να οδηγείς ένα μονοθέσιο διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει. Τα πήγε όμως εξαιρετικά. Όλη η ομάδα τον βοηθάει, έχει τον χρόνο με το μέρος του, προοδεύει συνεχώς και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα», ήταν ορισμένα από τα λόγια του iceman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ